Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Frodig køkkenhave

Inspiration, glæde og spændende artikler til dig der elsker køkkenhaven

Flere og flere får øjnene op for køkkenhaven

Hos Haveselskabet har man de seneste år oplevet en øget interesse for køkkenhaven, og stadig flere haveejere dyrker nu selv kartofler, kål, gulerødder og andet grønt.  

Det viser sig også tydeligt i Haveselskabets seneste rundspørge blandt haveejerne. Her svarer 79 procent af de mere end 2.100 adspurgte haveejere, at de skal dyrke køkkenhave i år.

Et overvældende flertal svarer, at hjemmedyrket smager bedre, og at de med køkkenhaven er sikre på, hvordan deres grøntsager er dyrket, men mange tilføjer også, at det gør dem glad og giver dem ro. En haveejer svarer: ”Godt mod dagligdagens stress og jag”, en anden siger: ”Det er rekreativt og afstressende”, mens en tredje svarer: ”Det er terapeutisk efter en lang dag foran pc’en”.

Som gartner i Haveselskabet mærker Anja Kelvin også den stigende interesse for køkkenhave blandt landets haveejere. Selv har hun dyrket køkkenhave i mere end 20 år.

Tidligere mødte jeg ofte den der med, om det virkelig kunne betale sig, og hvorfor jeg gad det. Men det går op for flere og flere, at man faktisk også selv får noget ud af det. Ikke kun bedre smag, men også mentalt. Det giver noget til både krop og hoved, ligesom at gå en tur langs havet eller ude på marken, fortæller Anja Kelvin.

I Køkkenhaven kan du dyrke præcis de grøntsager, du bedst kan lide. Og du kan forsyne dig selv og dine heldige omgivelser med lækre, sprøde måltider hele sommeren.

Derfor er køkkenhaven sund for sjælen og gør dig glad i roen 

Kender du følelsen af, at tiden forsvinder, når du er i haven? Og ved du også godt at der er noget helt specielt ved smagen af egne grøntsager? Så er du ikke alene. Her kan du læse om, hvorfor det faktisk er sundt at gå i haven og få gode råd, hvis du gerne vil igang med at dyrke køkkenhave. 

Bliv glad i roen

Kom med på besøg i en smuk køkkenhave, hvor pryd og nytte går hånd i hånd

Få inspiration og gode ideer til, hvordan du skaber en køkkenhave, der samtidig er en fryd for øjet. 

Tænk hvis køkkenhaven ikke kun var et sted, hvor grøntsagerne stod række op og række ned. Tænk hvis der også var blomster imellem alt det grønne. Tænk hvis man oven i købet kunne plukke en buket til havebordet, når man alligevel var ude og grave kartofler op til aftensmaden.

I Mette Egelund Julins køkkenhave på Djursland er pryd og nytte forenet. Om køkkenhaven er en nyttehave eller en prydhave, er umuligt at svare på. Grøntsagerne og mange af blomsterne kan spises, men begge dele er også en pryd i sig selv og udgør tilsammen et fint maleri med smukke farver og former.

Kom med på besøg

Her ses toscansk palmekål ’Nero di Toscana’ sammen med frøkenhat, Zinnia, orange blomsterkarse, høje dahliaer og lette blomsterskærme af koriander. Foto: Pernilla Bergdahl

En smuk og spiselig kombination af morgenfrue og koriander. Foto: Pernilla Bergdahl

Kongehusets køkkenhave

Køkkenhaven ved Fredensborg Slot er ikke en helt almindelig køkkenhave. Haven forsyner kongehuset med grøntsager og blomster, men det er samtidig en have, hvor æstetikken er i højsædet.

Se den smukke køkkenhave

Gør din Køkkenhavedrøm til virkelighed

Drømmen om en køkkenhave, hvor der kan høstes lækre grøntsager - som faktisk bare smager lidt bedre, end dem du køber i supermarkedet - er ikke så svær at gøre til virkelighed.

Læs hvordan her