Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Historien om Haveselskabets Rådgivning

Læs historien om Haveselskabets Rådgivning som gennem snart 60 år har hjulpet havefolket med løsninger på alverdens udfordringer.

Haveselskabets Rådgivning har eksisteret siden 1963. Dengang hed den HAVENS brevkasse og blev et fast element i medlemsbladet HAVEN, og har været det lige siden. Gennem årene har utallige læserundersøgelser vist, at siderne med spørgsmål og svar er blandt de mest populære. Men Haveselskabets Rådgivning er meget mere end det. De spørgsmål og svar der bringes i HAVEN er kun en meget lille del af de spørgsmål, som Rådgivningen modtager og besvarer hvert år.

Sagt på tomandshånd

Haveselskabets Rådgivning er en service til foreningens medlemmer. Medlemmer kan få svar på spørgsmål om haven, og spørgsmålene spænder fra alt til plantevalg, skadedyr, beskæring, dyrkningsmetoder og meget mere. 

De første 25 år af brevkassens eksistens var det redaktør Grethe Vembye der var ansvarlig for at besvare de mange spørgsmål fra medlemmerne. Da hun efter 25 år stoppede sit arbejde, valgte man at udgive en bog med 448 af de spørgsmål og svar, som Grethe Vembye havde besvaret gennem sin tid som ansvarlig for brevkassen. Bogen hedder Sagt på tomandshånd og blev kun trykt i et mindre antal.

Bladrer man bogen igennem, ser man tydeligt, at mange af de udfordringer som haveejerne stødte på dengang, er de samme som man hører om i dag, og de følger årets gang og afspejler meget godt de almene problemer som haveejerne tumler med i løbet af året. Det kan f.eks. være mos i græsplænen, bladlus, vinteropbevaring af planter og meget andet.  

Men der dukker også spørgsmål op om mystiske hændelser eller pudsigheder som spørgerne ønsker forklaring på. Til tider kan det være svært at komme med et sikkert svar på, for naturen har det med at overraske os. I sådan nogle tilfælde må svaret bero på antagelser, fornemmelser og erfaringer. For eksempel kan man i bogen Sagt på tomandshånd finde følgende spørgsmål og svar:

Brune kernehuse

Spørgsmål: Desværre er en alt for stor del af vores ’Belle de Boskoop’ i år angrebet af svamp eller råd indvendig i form af et stort brunt område omkring kernehuset. Hvad skyldes det og hvad kan løse problemet?

Svar: Det beskrevne fænomen har været ganske udbredt i den forgangne frugtsæson, også hos erhvervsfrugtavlere. Specielt i ’Belle de Boskoop’ og ’Cox Orange’. Det har noget med klimaet at gøre mener man. Der er ligesom ikke rigtig noget at gøre ved det – blot har man lov at håbe på, at det ikke gentager sig i den kommende sæson. 

Læs mere

Erantis i danske haver

Spørgsmål: Hvornår er erantis blevet almindelig i danske haver? Jeg kan ikke huske at have set dem i min barndom i Kerteminde i ca. 1920. Derimod i en have i Gentofte omkring 1930. En jævnaldrende veninde erklærer kategorisk, at der hverken var nattergale eller erantis i Hobro i hendes barndom.

Svar: Erantis stammer fra Sydeuropa. Og som så mange andre fremmede haveplanter er den jo gradvis blevet mere og mere almindelig i danske haver. Jeg ved ikke hvornår den er kommet til Kerteminde og Hobro, men jeg har i hvert fald fundet den omtalt i en dansk havebog fra 1907.
Om nattergalen hedder det, at den i det mindste ikke tidligere var at finde nord for Randers, så det lyder rimeligt, at den ikke har været nord for Hobro.

Læs mere

Der findes ingen dumme spørgsmål

Haveselskabets medlemmer er en blandet skare. Både hvad erfaring og interesser angår. Derfor spænder spørgsmålene også bredt, og bærer præg af, at haveejerne er forskellige steder i deres haveliv. Nogle har haft have i en menneskealder, men kan alligevel have behov for at vende tanker og ideer. Andre er helt ”grønne”, står med deres første have, og har brug for hjælp til plantenavne, pasning af planter eller rådgivning i forhold til, hvad der skal gøres hvornår. Heldigvis findes der ingen dumme spørgsmål, så alle medlemmer får svar i Haveselskabets Rådgivning