Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Hold køkkenhaven fri for skadedyr med nematoder

Er du træt af at dele dine køkkenhaveafgrøder med kålfluelarver, trips og en række andre skadedyr?

Mange haveejere har prøvet at stå tilbage med de sørgelige rester af fx ribbede kålplanter og ”ormædte” gulerødder, når skadedyrene har invaderet det udendørs spisekammer.

Men sådan behøver det ikke være. Et angreb fra skadedyrene kan nemlig både forebygges og stoppes.

Naturens egen løsning

Det er typisk insekternes larver, der volder problemer i haverne. De lever både under og over jorden, og de æder sig gerne store og flyvefærdige i havens frugt- og grøntafdeling.

En effektiv metode til at slippe af med bæsterne er nematoder. Mikroskopiske rundorme, som inficerer skadevoldernes larver ved at trænge ind i deres naturlige åbninger som mund, åndehul og anus. Larven stopper med at spise inden for 3 dage, efter den er blevet inficeret, og dør 2-4 uger efter nematodernes indtrængen.

Nematoderne findes naturligt i miljøet men ikke i tilstrækkelig grad til at holde køkkenhaven fri for skadedyr. Men du kan tilføre dem, og med Nemasys Multi fra BASF har du en universalløsning, der virker mod en bred vifte af skadedyr.

  • Nemasys Multi er sammensat af to forskellige nematoder. Det giver en bredere effekt, så samme pakke kan anvendes mod en række forskellige skadegørere. Jeg vil gå så langt som til at sige, at enhver haveejer burde have en pakke stående i køleskabet som beredskab, siger Anders Fjendbo, der er agsolution manager hos BASF, der producerer naturlig bekæmpelse af skadedyr.
  • Det er en fuldkommen naturlig, biologisk måde at bekæmpe skadedyrene på, og det er hverken besværligt, ulækkert eller giftigt. Nematoder skader hverken fugle, katte, hunde eller børn – heller ikke hvis de indtager en inficeret larve.

På nedenstående skema kan du se, hvornår og hvordan du sætter ind over for de forskellige skadevoldere på de forskellige afgrøder. Du kan også læse mere på www.nemaslug.dk.

Tidspunktet kan dog variere med vind og vejr, så det er en god ide at holde sig ajour via nettet med, hvornår de enkelte skadedyrs larver er på vej.

Såre let

Nemasys Multi er let at bruge. Pakkens indhold røres ganske enkelt op i vand og fordeles omkring afgrøderne med en vandkande. Nematoder tørrer ud, hvis de udsættes for sol eller tør jord, og det er derfor bedst at bruge produkterne om aftenen og gerne i fugtigt vejr. Vand gerne grundigt efter behandlingen.

Produktet indeholder levende organismer. Det vil sige, at det har en begrænset holdbarhed, og Nemasys Multi bør bruges straks efter modtagelsen eller opbevares i et køleskab, hvor temperaturen er max 5 grader. Der er ingen fare for, at nematoderne spreder sig til øvrige varer i køleskabet.

Denne artikel er sponsoreret og indholdet udtrykker ikke nødvendigvis Haveselskabets holdning.