Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Brug en havearkitekt, når haven driller

Vi har talt med to af Haveselskabets havearkitekter, Anne Brandt og Mette Rønne, om, hvornår man kan have glæde af at bruge en havearkitekt.

”Du kan have stor glæde af en havearkitekt, hvis du har brug for at få tænkt nye tanker om din have, få struktureret rummene i haven eller få kigget på de forskellige funktioner i haven,” mener Mette Rønne, der er havearkitekt i Nordsjælland.

Ser muligheder i begrænsninger

Mette oplever ofte, at de haveejere, hun møder i sit arbejde, har svært ved at se ud over den eksisterende indretning af deres haver. 

”Det er ofte nemmere for mig at se nye muligheder og få ideer til løsninger, som folk ikke selv har tænkt på. Jeg er også god til at se positive muligheder i det, som haveejeren oplever som begrænsninger,” fortæller hun.
 

Første spadestik i en ny have

”Førstegangshaveejere er ofte usikre på, hvordan de skal gribe opgaven an, når de står med deres nye have, og her kan det hjælpe at have en plan” fortæller Anne Brandt, der er havearkitekt i Himmerland og på Djursland.

Mette Rønnes erfaring er, at de nye haveejere ofte har brug for hjælp til at prioritere mellem deres mange ønsker. 

”De vil både have plads til trampolin, badebassin og bålsted og samtidig have en have, der er hyggelig og pæn.” fortæller hun.

Heldigvis har Mette mange gode ideer til, hvordan man kan optimere pladsen. Solbær og ribs kan for eksempel bruges som hæk omkring bålstedet, og rabarber er fine som kant ved sandkassen, hvor de store blade samtidig er fine som tallerkner til sandkagerne.

Struktur i plantevirvaret

Når det gælder mere erfarne haveejere, er problematikken som regel lidt anderledes. Mange passionerede haveejere får med tiden samlet så mange forskellige planter, at der kan være brug for en fast struktur, hvis haven ikke skal virke rodet. 

”For nylig hjalp jeg en haveejer, der var meget glad for planter, med at skabe form og struktur ved at anlægge nye bede med stier igennem, så man kunne komme ind og opleve planterne på tæt hold – i stedet for blot at opleve planterne fra kanten af bedet,” fortæller Anne Brandt. 

Hun kan også anbefale, at man planter hække eller klippede former af for eksempel buksbom eller lavendel for at skabe en fast form, der giver modvægt til den løsslupne planterigdom. Eller man kan lade en bestemt plante gå igen mange steder i haven, så der skabes ro og en visuel sammenhæng, som binder haven sammen.