Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolens univers Skærehaveskolens univers Åbne Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Haveplan: Nem og romantisk have

Birgit og Jørgen fik hjælp af en af Haveselskabets havearkitekter, da de skulle omlægge en del af deres store landbohave. De er meget tilfredse med resultatet.

Birgit Kaarre Jensen og Jørgen Larsen bor på en gammel gård ”Aavangsgaarden” i centrum af Lejre med tilhørende stor gammel landbohave.

Allerede i slutningen af 1980’erne, da parret overtog gården, søgte de hjælp hos Haveselskabets daværende havekonsulent, Jens P. Andersen, da de skulle i gang med arbejdet i den gamle have, og de var meget tilfredse med den plan, han lagde for haven. 

Derfor var de heller ikke i tvivl om, at de gerne igen ville have hjælp af en havearkitekt, da de i 2009 besluttede at nedrive et par bygninger og inddrage den store køkkenhave i den samlede haveplan. Parret tog derfor kontakt til havearkitekt Karen Dahl, der er tilknyttet Haveselskabets havearkitektordning. 
 

Ønske om en nemmere køkkenhave

Birgit og Jørgens ønske var, at haven – og ikke mindst køkkenhaven, på sigt skulle være nemmere at passe, så de har mulighed for at blive boende på gården i en længere årrække og forhåbentlig nyde omgivelserne, når de blev gamle. Desuden skulle køkkenhaven integreres i den samlede haveplan for gården.

Karen Dahl lagde ud med at besøge haven og tale med Birgit og Jørgen om deres ideer og ønsker.

- Birgit havde fundet nogle fine referencer fra bl.a. Sydengland, og jeg synes, at det lå lige for at arbejde med havens store aflange areal og understege de lange linjer i haven. Jeg har også selv et svagt punkt for enkelhed, lange linjer og smukke kik, og bruger gerne disse elementer, når det som her ligger lige for, fortæller Karen Dahl.

Rosenhave med duftende roser

- Birgit havde et stort ønske om en rosenhave og ville gerne have lidt klassisk romantik, så derfor blev den nye del af haven anlagt som en lille romantiske have i det store landskab, fortæller Karen Dahl.

I foråret 2013 blev det nye haverum anlagt med ydre takshække og en indre struktur i buksbom, stier af genbrugsfliser med mos, gamle slidte brosten, der blev fundet frem fra gemmerne, samt en gammel zinkbalje.

- Roserne er afstemt i farverne og er en blanding af historiske og engelske duftende roser. Der er efterfølgende blevet opstillet jernbuer til slyngroser og imellem roserne bliver der plantet smukke staude, fortæller Karen Dahl.

Bedet nærmest stuehuset er tilplantet med ægte syren, hvidtjørn, hyben roser og så Jørgens bløde punkt, en kvæde med mere end 100 års historie fra hjemegnen på Lolland.

Tilfredse haveejere

Både Birgit og Jørgen syntes, at Karen Dahl har ramt plet med planen.

- Hun har lyttet til vores ideer og ønsker, og har efterfølgende været god til at udarbejde en plan, som levede op til vores egne visioner. Det har også været nyttigt at få viden om, hvordan vi praktisk skulle gribe arbejdet an, fortæller de. 

Og selv om det er to forskellige havearkitekter, der gennem tiden har været involveret i planen for haven, løber der en rød tråd - eller rettere en grøn linje gennem haven, som betyder, at bygninger, gårdsplads og have udgør en velfungerende og arkitektonisk helhed. 

- Vi er meget glade for både samarbejdet og resultatet, og vi synes, at vi har fået meget for pengene ved at anvende Haveselskabets havearkitekter, fortæller de to tilfredse haveejere.