Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Åbne Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Hold dekorationen frisk til jul

Her får du nogle gode tips til at få dekorationen til at holde helt til jul.

Foto: Lene K.

Adventskranse og juledekorationer bliver hurtigt tørre, når de står i vores varme stuer. Men der er noget, du kan gøre for at dekorationen trods alt holder sig pæn lidt længere tid. 

1. Sæt grangrenene i vand før brug

Det er en god idé at lade grangrene suge vand, før du bruger dem. Skær de nederste 5 cm af grangrenene, og fjern nålene på den nederste del af grenene. Sæt dem derefter i en spand vand. Hvis du køber gran, men ikke bruger det med det samme, skal du lade det ligge udendørs, indtil det skal bruges.

2. Brug nobilisgran i stedet for nordmannsgran

Nobilisgran holder sig pænere end den mere almindelige nordmannsgran.

3. Vælg alternativer til gran

Det kan fx være kransecypres (blød ene), kristtorn, tuja eller ædelcypres. Disse materialer holder sig friske længere end gran.

4. Flet en krans af grene

Du kan også sætte fyrfadslys eller bloklys i et flot fad og lægge en flettet krans af grene fra haven i fadet. Vælg gerne grene med lav på, da det giver en flot effekt.

5. Brug en vandforstøver

Ved at sprøjte dekorationen med en vandforstøver et par gange om uden kan man få den til at holde sig pæn i længere tid. Ligeledes vil dekorationer, der står køligt, være mere holdbare, så sæt dem gerne køligt om natten. 

6. Førstehjælp til en trist dekoration

Hvis dekorationen trods alle de gode råd alligevel bliver lidt trist at se på i løbet af december, er der ingen grund til at fortvivle. Du kan give en træt juledekoration nyt liv ved at spraye den med bladglans eller bruge lidt sølv- eller guldglimmer.

Oasis er ikke så grøn, som den ser ud til

Mange bruger oasis til julens dekorationer, som lægges i blød og derved kan få dekorationer til at holde i længere tid. Oasis er en skum fremstillet af fenolformaldehyd. Fenol og formaldehyd har kendte skadelige effekter som blandt andet hudirritation og irritation af luftvejene.

Oasis er ikke et genanvendeligt plastikmateriale eller bionedbrydeligt, men vil med tiden blive nedbrudt til mindre og mindre stykker for til slut at ende som mikroplastik. Derfor bør man så vidt muligt genbruge det så meget man kan og sortere det som restaffald når det smides ud.

Kilde: Nanna B. Hartmann, miljøingeniør og seniorforsker på DTU Sustain

Læs mere

Tip Alternativer til oasis

I stedet for at bruge oasis kan man anvende mos, sammenfiltrede, tynde stængler/grene, hønsenet, kenzan/blomsterfakir, FibreFloral Design Media og Sideau fra Agra-Wool.