Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Find din haves biofaktor.

En vild og klimavenlig have kan sagtens være både smuk og nem at holde. Biofaktoren kan ses som det volumen, som beplantningen udgør på et givet areal fx på din matrikel. Jo flere og jo større planter desto højere biofaktor. Få ideer til planter til haven der kan øge biofaktoren her i artiklen fra Home and Garden.

En vild og klimavenlig have kan sagtens være både smuk og nem at holde

Skær ned på tæt klippede græsplæner og store flisebelagte terrasser, og indret i stedet din have med mange forskellige blomster, planter og træer, gerne lidt vildt og uplejet. Så sikrer du flere levesteder til insekter, dyr og fugle, holder bedre på regnvandet og bidrager positivt til klimaet.

I en lang periode har havetendensen gået i retning af sirligt passede plæner og store terrasser, måske fordi mange haveejere er af den opfattelse, at det er nemmere og mere overskueligt. Men nu er det måske ved at vende. Interessen for den vilde have vokser, og hos havekæden Home & Garden vil direktør Michael Elnegaard gerne slå et slag for en langt større diversitet i de danske haver:

  • Hvis endnu flere haveejere tænker i at have en mangfoldighed af planter, som blomstrer bredt fordelt ud over året, så får vi et rigere insekt- og fugleliv, holder bedre på regn og fugt og binder mere CO2.
  • Og så er et bed med en masse forskellige blomster og planter tilmed smuk at se på.

Home and Garden er et samarbejde mellem en større gruppe af havecentre og planteskoler. Her kan man få gode råd og vejledning af fagligt dygtige gartnere, der gerne vil hjælpe dig med at få succes med dine havedrømme. I år har kæden fokus på, hvordan man kan gøre sin have mere klimavenlig, og medarbejderne har derfor i vinterens løb været på kurser og efteruddannelse i netop klimavenlige haver.

Og det kan siges ret kort: Jo mere vild og frodig en have, desto bedre for klimaet. Grunden til det er forholdsvis enkel. Træer, buske og planter binder nemlig den CO2, som biler, fabrikker og industri udskiller. Det samme gør grene, kviste og afklippet græs, når det ligger på jorden og endnu ikke er helt nedbrudt. Haven får højere biofaktor.

Ikke et stort arbejde
Dertil kommer bonuseffekten ved at gøre haven klimavenlig: Du skal lave mindre havearbejde.

  • Mange tror fejlagtigt, at det er svært og krævende at passe en have med mange planter, men det er det ikke. Et vildt bed, eventuelt i et hjørne af haven, kan næsten passe sig selv, tilføjer Michael Elnegaard.
  • Hvis man planter bedene tæt til med planter, der blomstrer ud over hele sæsonen, er det ikke forbundet med et stort lugearbejde. Store græsplæner er derimod et stort arbejde, for de skal slås hver uge hele sommeren. 

Læs mere om vilde haver her

Plant træer og buske
I klimavenlighedens navn er træer og buske ekstra gode, fordi de binder ekstra meget CO2. Og de kan samtidig virkelig pynte i en have, siger Michael Elnegaard, der især fremhæver disse fire planter:

Surbær

Aronia melanocarpa ’Aron’ er en både smuk og nyttig busk, der blomstrer med fine, hvide skærme. I september sætter den masser af skinnende sorte, spiselige bær, som også fuglene elsker. Surbær er god til at tiltrække havens insekter og senere et dejligt spisekammer for havens fugle, samtidig med at buskens stammer og grene binder luftens CO2.

Kirsebær/Morel

Prunus avium ’Sweetheart’ er en sen sort, der trækker høstperioden i et dejligt langdrag. Store, søde mørkerøde bær og en flot blomstring med lyserøde blomster. Frugttræer er rigtig gode til at binde luftens CO2 i stammer og grene. Blomsterne er vigtige for havens mange insekter og frugterne, som modner senere på sommeren, er gode for havens fugle og rigtig sunde for én selv.

Syren

Syringa vulgaris ’Mme Lemoine’ er en 3-5 meter høj elegant busk, der blomstrer overdådigt med store toppe af fyldte, hvide blomster med en skøn duft. Syren er et vigtigt spisekammer for naturens bier i maj måned. Syren og andre større buske er gode til at optage luftens CO2 i stammer og grene og giver samtidig dejlig læ og skygge til haven og sikrer dermed et langt bedre klima for dig og naturen.

Kaprifolie

Lonicera x tellmanniana er en kraftigtvoksende slyngplante med smukke eksotiske varmt gule blomster, der dufter helt fantastisk i maj-juni og tiltrækker mange af havens insekter. Kaprifolie og andre slyngplanter er rigtig gode som levende markiser til at skygge for solens stråler over for de mange store glaspartier, som mange huse har fået. Dermed sikrer man et meget mere behageligt indeklima og samtidig noget virkelig smukt at se på.

På Home and Gardens hjemmeside kan du se, hvor klimavenlig din have er – ved at fodre skemaet med oplysninger om din have, kan du få en pejling på din haves biofaktor her.

Vind et gavekort
I samarbejde med Home & Garden har Haveselskabet fået mulighed for at udlodde 5 gavekort a 1.000 kroner til køb af klimavenlige planter hos en af Home & Gardens medlemmer efter eget valg. Skriv en mail på konkurrence@haveselsekabet.dk og fortæl hvilke tiltag du har gjort for at gøre din have mere klimavenlig- og i hvilket postnummer du bor. Den heldige vinder trækkes ultimo maj og får direkte besked.
 

Når du deltager i konkurrencen, tillades det samtidig at dit lokale Home & Garden havecenter kan fremsende en e-mail med en forespørgsel om at fremsende materiale. ​