Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Nedsivningstest

Jordbundsforholdene og grundvandsniveauet i din have er afgørende for placering og størrelse af din regnvandsløsningen, og kan i nogle tilfælde helt udelukke nedsivning som en mulighed.

Når du skal ansøge kommunen om lov til at håndtere regnvand på din egen grund, vil du blive spurgt om resultatet af nedsivningstesten.

Der findes to gode metoder til test af nedsivningsevnen. Forskningsinstitutionen GEUS har lavet er en fin vejledning af begge metoder på et enkelt ark, som du kan hente her

Den første test, med dobbelt ring infiltrometer, er særlig velegnet til nedsivning i regnbed og græsplæner og den anden test, som laves i et hul, er bedst til faskiner.

Hvis brug af regneark ikke skræmmer dig, så kan du selv finde størrelsen på din regnvandsløsning ved hjælp af dette ark. Du skal indtaste resultatet fra nedsivningstesten, størrelsen på dit tag og et par andre ting. Du kan også få din kloakmester til at lave beregningen for dig..

Gode tommelfingerregler:

Hvis du allerede i dag har problemer med stående vand på overfladen, så er nedsivning ikke muligt.

Jordbundsforholdene kan variere meget selv inden for ganske få meter. Du skal derfor teste dér, hvor du gerne vil nedsive i regnbed, faskine eller græsplænen.

Nedsivningsløsninger i overfladen, som regnbed og græsplæne, er billigere og bedre end nedsivning i faskine. Særligt på vanskelig og leret jord.