Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere

Byg et insekthotel

Et insekthotel kan se ud på mange forskellige måder. Her får du en række eksempler til inspiration.

Med et insekthotel i haven kan du hjælpe bier og andre insekter med at komme godt gennem den kolde tid. Her får du inspiration til, hvordan du kan lave et insekthotel til haven.

Brændestabel til insekterne

Et insekthotel kan i al sin enkelhed være en stabel brænde. Mellem brændestykkerne er der små og større sprækker, hvor insekterne kan finde ly. Det kan se ganske dekorativt ud og passer godt ind i en vild have eller i havens vilde hjørne. Her er et fint eksempel fra showhaven "Naturligvis" ved Cph Garden 2019.

Fra showhaven "Naturligvis" ved Cph Garden 2019. Foto: Haveselskabet

I "Naturligvis" blev der vist flere andre gode eksempler på, hvordan insekthoteller kan se ud. Her er et eksempel på, hvordan en "brændestabel" kan komme til at se mere designet ud, når den får en ramme af stål el.lign. På den måde passer den bedre ind i haver, hvor man ønsker et mere velordnet udtryk.

Fra showhaven "Naturligvis" ved Cph Garden 2019. Foto: Ann Malmgren

En stabel af sten

Også med større sten kan man skabe hulrum og revner, hvor insekterne kan søge ly. Det kan fx være i form af et stendige eller blot som en dynge med sten et eller flere stedrt i haven. På et solbeskinnet sted vil sommerfuglene nyde at sidde på de solvarme sten, men frøer og tudser foretrækker deres stenhule på et fugtigt og skyggefuldt sted i haven.

Her er stenene brugt til at holde på jorden og danne kant om et hævet bed med blomster.

Fra showhaven "Naturligvis" ved Cph Garden 2019. Foto: Ann Malmgren

Insekthotel som rumdeler

I dette eksempel på et insekthotel er træstykker sat sammen til en lav væg/rumdeler, som bliver holdt sammen af et solidt metalnet. Mellem træstykkerne er der mellemrum til insekterne. De er formodentlig ligeglade med udseendet af deres "brændestabel", men sætter sikkert pris på, at der er  blomster lige uden for "hoveddøren". 

Fra showhaven "Naturligvis" ved Cph Garden 2019. Foto: Ann Malmgren

Dette kæmpestore og smukke insekthotel dannede bagvæg i showhaven "Den blomstrende have" ved Cph Garden 2017. Her kan man hente god inspiration til, hvordan et kedeligt plankeværk eller bagsiden af et skur kan forvandles til en spændende installation til glæde for havens insekter.

Fra showhaven "Den blomstrende have" ved Cph Garden 2017. Foto: Niels Ole Dam

En brændestabel i overstørrelse kan også bruges som kombineret insekthotel og rumdeler, men sørg for, at den står sikkert, så den hverken kan rulle eller vælte. Her fra Land's inspirationshave ved Cph Garden 2019, som blev kåret som publikums favorit.

Fra Lands inspirationshave ved Cph Garden 2019. Foto: Haveselskabet

Og her er endnu et eksempel i samme stil fra Hampton Court Palace Flower Show i 2018:

Foto: Helle Mogensen.

Mindre kan gøre det

Her til slut kommer lige et par eksempler på et par enkle løsninger. Paller kan bruges til sofaer og mange andre sjove projekter i haven, og selvfølgelig kan et par paller også danne skelet i et insekthotel.

Foto: Wikimedia

Med en boremaskine og bor i forskellige størrelser kan man forvandle en gammel træstamme til et insekthotel med plads til mange gæster. Det er dog vigtigt, at hullerne har den rette dybde.

I denne video viser biolog og naturformidler Rikke Milbak, hvordan du gør: Video: Sådan bygger du et insekthotel

Foto fra video