Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

5 ideer til at skabe et rigere dyreliv i haven

Her får du fem gode ideer til, hvordan du som haveejer kan du gøre meget for at få et rigere dyreliv i din have.

Der er en vifte af muligheder at vælge imellem, når du vil skabe en mere levende have. Vælg de ideer, der passer bedst til dig og din have.

Lad det døde ligge

Læg en tyk træstamme i et bed, eller lav en lille brændestabel. Dødt træ er noget af det bedste til at tiltrække biller og tusindben. Især når stammen har ligget et par år, vil den være hjemsted for mange spændende dyr.

Mange mosser og laver vil vokse på det gamle, døde træ, og har du en gammel træstub, kan du være heldig, at der vokser østershatte på den.

Det gælder om at skabe mange levesteder til dyrene. Det kan være en bunke grene, kvas og blade, et stengærde eller en bunke store sten. Sørg for, at der er både sol, skygge, tørre og fugtig steder i haven.

Lav et lille vandbassin

Et lille havebassin kan nemt laves af en spand, der er gravet ned, så kanten flugter med jorden. Fyld den op med regnvand og læg et par store sten i, så dyrene kan kravle op igen. Sæt en stor vandplante, fx en gul iris, i en potte på bunden.

Du kan selvfølgelig også anlægge en lidt større dyrevenlig havedam, og hvis det kniber med pladsen, kan et fuglebad i haven sørge for frisk vand til både fugle og flyvende insekter.

Lad et lille område i haven være urørt

Lad gerne et hjørne stå, hvor det gerne må rode lidt. Lad græsset vokse, lad grene og blade ligge, og lad ukrudtet være. Her vil der være en lille oase for edderkopper og andre dyr.

Ukrudt som brændenælder og løgkarse er vigtige værtsplanter for larver af nældens takvinge og aurorasommerfuglen.

 

Plant blomster med masser af pollen og nektar

Det er især vigtigt med planter, der blomstrer tidligt og igen sidst på året. De er værdifulde for sommerfugle, bier, svirrefluer, humlebier og alle de andre.

Åbne blomster, hvor du kan se støvdragerne, er meget bedre end de lukkede og fyldte blomster.


Blomster med lange kronrør, som akeleje og blodribs vil favorisere insekter med lange tunger fx nogle arter af humlebi og mange natsværmere. De mere flade blomster som mælkebøtte og bellis vil favorisere insekter med korte tunger fx honningbien.

Vilde danske urter er altid at foretrække, hvis du vil gøre det godt for de vilde hjemmehørende insekter.

Plant også buske med bær, som giver føde til fuglene, og stedsegrønne og tornede planter, som giver skjul og overvintringssteder.

Ved at plante i flere etager med træer øverst, buske midt i og lave planter i bunden, kan du udnytte højden og skabe mange forskellige levesteder for dyrelivet i din have.

Sæt et pindsvinebo i hækken

Pindsvin går i hi om vinteren og behøver et beskyttet og tørt sted at sove. Det kan være en kasse med hø, som er dækket af grene eller blade. Kig kun forsigtigt en gang i mellem for ikke at forstyrre det sovende pindsvin. Du kan også købe et færdigt pindsvinebo, som er lige til at placere i hækken.

Tænk også på at lave et hul i hegnet eller plankeværket, så dyrene kan komme ind og ud. Et pindsvineterritorium består ofte af flere haver, hvor det patruljerer hver nat og spiser snegle og biller.

Du kan også sørge for boliger til andre af havens dyr ved at sætte fuglekasser eller bygge et insekthotel.