To slags valnøddesnaps
I august kan du plukke de grønne valnødder til julesnapsen, før de bliver for hårde i skallen. Men du kan også lave snaps af de tørrede valnøddeskaller. Få opskriften her.
Opskrift: Snaps med grønne valnødder
- Tag 10 grønne valnødder lige fra træet og flæk dem i kvarte med en skarp kniv. Brug handsker, hvis ikke du vil have brune fingre resten af weekenden.
- Læg valnødderne i et glas og fyld 3,5 dl. Brøndumsnaps eller vodka på. Skru låget fast og stil snapsen væk - gerne i et mørkt skab.
- Valnøddesnapsen skal trække i tre-fire måneder, så er den klar.
- Inden du serverer den, filtreres valnødderne fra gennem et kaffefilter, og den mahoniegule snaps fortyndes med Brøndum eller vodka, indtil smagen passer. Forholdet mellem koncentrat og snaps er omkring 1:6.
- Du behøver ikke skynde dig at drikke snapsen. Den bliver bedre og bedre, jo længere tid du gemmer den - men det kræver jernvilje at vente længe, for den smager himmelsk!
Opskrift: Snaps med valnøddeskaller
- Fyld et sylteglas cirka halvt op med valnøddeskaller - du kan fint bruge skallerne efter julens nøddespisning.
- Fyld glasset op med vodka eller Brøndumsnaps.
- Lad snapsen trække i et halvt år. Ryst gerne glasset ind imellem.
- Filtrer gennem et kaffefilter.
- Lad gerne snapsen hvile en månedstid eller længere efter filteringen.