Valnøddesnaps - 2 slags
I efteråret kan du plukke de grønne valnødder til julesnapsen, før de bliver for hårde i skallen. Men du kan også lave snaps af de tørrede valnøddeskaller. Få opskrifterne hér.
Opskrift på snaps med grønne valnødder
1. Høst
Tag 10 grønne valnødder lige fra træet og flæk dem i kvarte med en skarp kniv. Brug handsker, hvis ikke du vil have brune fingre resten af weekenden.
2. Fyld på glas
Læg valnødderne i et glas og fyld 3,5 dl Brøndumsnaps eller vodka på. Skru låget fast og stil snapsen væk - gerne i et mørkt skab.
3. Hav tålmodighed
Valnøddesnapsen skal trække i 3-4 måneder, så er den klar.'
4. Filtrér
Valnødderne filtreres fra gennem et kaffefilter, og den mahoniegule snaps fortyndes med Brøndum eller vodka, indtil smagen passer. Forholdet mellem koncentrat og snaps er omkring 1:6.
5. Hav mere tålmodighed
Du behøver ikke skynde dig at drikke snapsen. Den bliver bedre og bedre, jo længere tid du gemmer den - men det kræver jernvilje at vente længe, for den smager himmelsk!
Opskrift på snaps med brune valnøddeskaller
1. "Høst"
Spis et godt antal valnødder, så du står tilbage med de brune skaller.
2. Fyld på glas
Fyld et sylteglas cirka halvt op med valnøddeskaller og fyld glasset op med Brøndumsnaps eller vodka.
3. Hav tålmodighed
Lad snapsen trække i et halvt år. Ryst gerne glasset ind imellem.
4. Filtrér
Filtrer skallerne fra gennem et kaffefilter.
5. Hav mere tålmodighed
Lad gerne snapsen hvile en måneds tid eller længere efter filteringen.