Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Sådan kniber du tomater

Tomatplanterne i drivhuset skal knibes, hvis ikke de skal blive for tætte og uregerlige. Se, hvordan du gør her.

Alle sideskud på snoretomater knibes af i bladhjørnerne på stammen, så der kun ansættes tomater på blomsterne på stængelen. Foto: Karna Maj

Alle sideskud på snoretomater knibes af i bladhjørnerne på stammen, så der kun ansættes tomater på blomsterne på stængelen. Foto: Karna Maj

Tomater er en plante med hurtig og livskraftig vækst. Tænk på, at en tomatplante i dit drivhus på kun 3-4 måneder bliver flere meter høj, hvis du lader den.

De fleste tomater sætter sideskud i bladhjørnerne, som det er en god idé at knibe af. Og hvorfor så lige det?

Hvorfor skal tomatplanterne knibes?

Hvis tomatplanten ikke knibes, bliver dens vækst meget tæt og uregerlig. Drivhuset kan på den måde hurtigt udvikle sig til en tomatjungle, hvor  grene knækker og planterne lægger sig ned langs gulvet, og det øger risikoen for angreb af gråskimmel. Desuden vil tomatplanten bruge en masse energi på sine sideskud, og det betyder små, kedelige tomater.

Knib sideskuddene af, mens de er små

Det er bedst og nemmest at knibe sideskuddene af, når de er små. Jo mindre skud, des mindre bliver det sår, tomatplanten får efter knibningen. Er sideskuddene blevet store, skal du være meget forsigtig, så såret bliver så lille som muligt. Brug gerne en skarp, spids saks til de større sideskud.

Sådan gør du

1) Find sideskuddene på planten: Sideskuddene dukker op i vinklen mellem hovedstammen og bladene. 

2) Tag fat om sideskuddet helt nede ved dets udspring med tommelfingernegl og pegefinger, og knib eller vrid det af.

3) Når skuddet er knebet af, ser planten ud som nedenfor. Alle sideskud skal knibes af, og du skal jævnligt kontrollere tomatplanten for nye sideskud. Og jævnligt kan sagtens betyde hver 2. til 3. dag, hvis du vil fange skuddene, mens de er små.

Nogle tomater skal ikke knibes

Der er selvfølgelig altid en undtagelse til reglen. Der er nogle tomatplanter, der ikke skal knibes, og læser du vejledningen bag på frøposen, vil det i langt de fleste tilfælde være beskrevet direkte: 'Skal ikke knibes'. Køber du tomatplanter i et havecenter, vil det også nogle gange fremgå af sortsbeskrivelsen på planten. 

Busktomater skal heller ikke knibes - men det siger navnet måske næsten helt af sig selv?. Disse tomatplanter holder sig naturligt kompakte og egner sig derfor til at dyrke i krukker.