Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere

Køkkenhaven i august

Du kan også stadig nå at så nyt i køkkenhaven, når der bliver ledig plads, efter at det første hold grøntsager er høstet.

Efterhånden som du høster grøntsager i køkkenhaven, bliver der ledig plads mellem rækkerne, og den kan man jo lige så godt udnyttes til noget fornuftigt.

Du kan stadig nå at få en ekstra høst, hvis du sår nogle af de grøntsager, der vokser hurtigt, og som trives med det køligere vejr i sensommeren. Det gælder fx spinat, radisser, almindelig rucola og salat. Eller hvad med at dyrke asiatisk kål til efterårets wokretter.

Rucola, spinat og asiatisk kål har det med at gå i stok i sommervarmen, og derfor er det ideelt at så dem her i august og september, hvor temperaturen er dalende.

Dyrk din egen gødning

Det er også en rigtigt god idé at så grøntgødningsplanter som blodkløver, honningurt, rug og vintervikke i køkkenhaven. 

Planterne dækker jorden til hen på vinteren, og holder dermed ukrudtet i skak. Deres rødder løsner jorden, så den bliver blød og lækker. Og ikke mindst fungerer planterne som en gødningsbank, som holder på de overskydende næringsstoffer vinteren over. Næringsstofferne frigives, når grøntgødningen om foråret hakkes ned og får lov at formulde på stedet.

Grøntgødningen kan sås til lidt hen i september i takt med, at du høster grøntsagerne. Enten i et helt bed af gangen eller mellem de tilbageblevne rækker af grøntsager. Rug og vintervikke kan endda sås helt frem til oktober.

Lok nyttige insekter til køkkenhaven

Det er både smukt og nyttigt at dyrke flerårige krydderurter som oregano, purløg, timian, fennikel og mynte i køkkenhaven. Ikke nok med at urterne smager skønt i maden, så tiltrækker de også nyttige insekter som svirrefluer og mariehøns. 

De voksne, flyvende insekter tiltrækkes af nektar og pollen fra krydderurternes blomster, men deres larver er grådige rovdyr, som æder masser af bladlus og andre skadedyr, som vi gerne vil slippe for at have for mange af i køkkenhaven. 

Krydderurterne kan plantes hele efteråret.