Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Køkkenhaven i august

I august kan du sagtens nå at så nyt i køkkenhaven, når der bliver ledig plads, efter det første hold grøntsager er høstet.

Pak choi og tatsoi er asiatiske bladgrøntsager som sås i juli-august. Foto: Karna Maj

Pak choi og tatsoi er asiatiske bladgrøntsager som sås i juli-august. Foto: Karna Maj

Efterhånden som du høster grøntsager i køkkenhaven, bliver der ledig plads mellem rækkerne, og den kan du jo lige så godt udnytte til noget fornuftigt.

Du kan stadig nå at få en ekstra høst, hvis du sår nogle af de grøntsager, der vokser hurtigt, og som trives med det køligere vejr i sensommeren. Det gælder fx spinat, radiser, almindelig rucola og salat. Eller hvad med at dyrke asiatisk kål til efterårets wokretter?

Rucola, spinat og asiatisk kål har det med at gå i stok i sommervarmen, og derfor er det ideelt at så dem i august og september, hvor temperaturen er dalende.

Dyrk din egen gødning

Det er også en rigtig god idé at så grøntgødningsplanter som blodkløver, honningurt, rug og vintervikke i køkkenhaven. 

Planterne dækker jorden til hen på vinteren og holder dermed ukrudtet i skak. Deres rødder løsner jorden, så den bliver blød og lækker, og ikke mindst fungerer planterne som en gødningsbank, der holder på de overskydende næringsstoffer vinteren over. Næringsstofferne frigives, når grøntgødningen i foråret hakkes ned og får lov at formulde på stedet.

Grøntgødningen kan sås til lidt hen i september i takt med, at du høster grøntsagerne. Enten i et helt bed ad gangen eller mellem de tilbageblevne rækker af grøntsager. Rug og vintervikke kan endda sås helt frem til oktober.

Lok nyttige insekter til køkkenhaven

Det er både smukt og nyttigt at dyrke flerårige krydderurter som oregano, purløg, timian, fennikel og mynte i køkkenhaven. Ikke nok med, at urterne smager skønt i maden, så tiltrækker de også nyttige insekter som svirrefluer og mariehøns. Svirrefluens larver samt både voksne mariehøns og deres larver spiser lystigt løs af bladlus.

De voksne, flyvende insekter tiltrækkes af nektar og pollen fra krydderurternes blomster, men deres larver er grådige rovdyr, som æder masser af de skadedyr, vi gerne vil slippe for at have for mange af i køkkenhaven. 

Krydderurterne kan plantes hele efteråret.