Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolens univers Skærehaveskolens univers Åbne Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Fire nemme grøntsager til køkkenhaven

Få Haveselskabets bud på fire nemme grøntsager til køkkenhaven.

Foto: Flickr

Der kan være mange udfordringer, når man kaster sig ud i dyrkning af grøntsager. Skadedyr og sygdomme kan ødelægge en ellers lovende høst, vejret kan man ikke altid regne med, og grøntsagerne kan have forskellige behov for vand og næring. Heldigvis findes der grøntsager, som er nemme at dyrke, og hvor du er nogenlunde sikker på succes. 

De små stikløg kan købes i planteskolen. Det er den nemmeste måde at dyrke løg på, men udvalget er sorter er lille. - Fotograf: Flickr

1) Løg

En nem måde at dyrke løg på er at købe stikløg, som sættes i midten af april. Dermed er det også en af de første afgrøde, der kommer i jorden. De små løg sættes med ca. 10 cm mellemrum og dækkes med et tyndt lag jord. Den lille visne top på stikløget skal lige akkurat være over jordoverfladen.

Løg kan også dyrkes fra frø. De kan sås allerede fra midten af marts i en bakke med så- og priklejord. Løgene plantes ud i køkkenhaven i midten af maj.

Løgenes rødder ligger tæt på overfladen, og kan derfor nemt tørre ud. Sker det, går væksten i stå. Derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på vanding, hvis naturen ikke klarer arbejdet for dig.

En enkelt squashplante kan forsyne en hel familie, men der findes så mange spændende sorter, at det kan være svært at begrænse sig til en enkelt plante. - Fotograf: Flickr

2) Squash

Squash-planter er følsomme over for kulde, så frøene skal ikke i jorden for tidligt. Hvis blot du har tålmodighed til at vente til 1. juni med at så squash, så er du rimelig sikker på at få succes.

1-2 planter er rigeligt til at dække en familiens behov, men det kan være svært at begrænse sig, hvis man gerne vil afprøve de mange forskellige sorter, der findes. Planterne er forholdsvis store og kræver ca. 1 m2 pr. stk.

Høst squashene, mens de er små og lækre. Jo mere du høster, jo flere nye blomster og squash kommer der på planten, så der vil også være nok til, at naboen kan få en smagsprøve.

Der er ikke noget bedre end at kunne gå ud og høste sine egne radiser til salaten eller ostemaden. - Fotograf: Flickr

3) Radiser

Radiser er både nemme og hurtige at dyrke. Der går ca. 25 dage, fra frøene kommer i jorden, til radiserne er klar til høst.

Du kan så de første allerede i marts. Så dem i små hold løbende over sæsonen, så du når at få dem spist, mens de er lækre, og inden de går i blomst.

Sørg for, at radiserne ikke mangler vand, så holder du dig ude af problemer. Tørrer jorden ud, kan du få problemer med jordlopper, der spiser bladene, og radiserne kan også blivefor stærke i smagen og træede. 

Bladbeder kan både bruges til nytte og pryd. Det er smukke, frodige planter der er nemme at dyrke. - Fotograf: Flickr

4) Bladbeder

Bladbeder hører nok ikke til de traditionelle grøntsager i køkkenhaven, men det brude de måske gøre i fremover. Bladbeder er nemlig utroligt nemme at dyrke, de smager godt, og så kan man faktisk også bruge dem som prydplanter andre steder i haven.

Bladbeder sås i begyndelsen af maj. Du kan enten vælge at så dem tæt og høste bladene som små blade, der spises som salat. Eller du kan så dem med 20-30 cms mellemrum og lade dem vokse sig store og sprøde.

Bladene kan bruges som alternativ til spinat og tilberedes på samme måde. Stænglerne er fremragende i wokretter.