Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Kongehusets køkkenhave

Køkkenhaven ved Fredensborg Slot er ikke en helt almindelig køkkenhave. Haven forsyner kongehuset med grøntsager og blomster, men det er samtidig en have, hvor æstetikken er i højsædet.

Køkkenhaven ved Fredensborg slot er omkranset af en mur. Når man træder indenfor murerne er man ikke i tvivl om at stedet er noget særligt. Grøntsager og blomster stå ikke kun på rad og række men også på kryds og tværs. Her dyrkes der grøntsager i store mængder. Nok til at forsyne kongefamilien med grønt en stor del af året. 

Haven er opdelt i 24 kvadratiske parceller, der alle er omkranset af klippede buksbomhække. Hvert år lægger gartner Erik Sørensen en plan for, hvad der skal dyrkes i hvilke bede og lige så vigtigt, hvordan planterne skal plantes. I mange andre køkkenhaver sås og plantes der i lange lige rækker. Det er der også nogle af planterne der gør her i slotshaven, men der plantes også i mønstre, og det gør haven til en helt særlig æstetisk oplevelse.

Kålbedet plantes altid i mønster. Det giver en flot effekt med de røde grønkål der danner det midterste kryds. Foto: Lene K 

Artiskokker dyrkes der mange af hvert år. Tidligere blev de dyrket som flerårige planter, men efter problemer i kolde vintre, har man nu valgt at dyrke dem som enårige. Men de trives godt i den beskyttede have. 

artiskok små

Artiskok

I køkkenhaven finder man også flere bede med blomster. Både stauder og sommerblomster. De bruges til dekorationer og buketter på slottet. På billedet herunder er det ridderspore, som er en af dronningens yndlingsblomster. De vokser op af et støttende stativ, så de lange blomsterstængler ikke knækker.

Stauder Fredensborg Slot 

Rækkerne med stauder til afskæring er noget af det der aldrig skifter plads. De har stået på samme sted i mange år. Der er mange forskellige blomster i haven, for sæsonen er lang og der skal gerne være noget til dekorationerne fra forår til efterår. 

Porrer, frøkenhat og morgenfruer holder hinanden med selskab. Ved at blande grøntsager og sommerblomster fremstår køkkenhaven farverig, og grøntsagerne bidrager både med udbytte og som smukke selskabsplanter til blomsterne.  

I et af køkkenhavens kvadratiske bede er der i hvert hjørne lavet et stativ, hvor snagbønnerne slynger sig op. Symmeti er vigtigt i den historiske køkkenhave, men det er også en smuk måde at markere bedets hjørner på.