Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Åbne Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Peters Norris' såkalender for selvforsynere

Her får du den såkalender, som Peter Norris selv anvender, når han dyrker sin køkkenhave intensivt med op til 2-3 afgrøder på samme plads i løbet af én sæson.

Køkkenhave dyrket i højbede og drivhus. Foto: Peter Norris

Køkkenhave dyrket i højbede og drivhus. Foto: Peter Norris

For længe, længe siden, i Haveselskabets magasin HAVEN i november/december 2015, kunne man læse en stor artikel om Peter Norris’ køkkenhave, som dækker familiens forbrug af grøntsager næsten hele året.

Hvem er Peter Norris

Peter Norris har igennem en menneskealder været selvforsynende med økologisk frugt og grønt i en almindelig parcelhushave, hvor der eksperimenteres med at kunne høste frisk grønt i så stor en del af året som muligt. I hans blog har han skrevet om alt det, man kan glæde sig over at producere, men også fortalt om, hvad der trods mange års erfaring alligevel ikke altid lykkes.

Peter har gennem mange år lavet artikler i samarbejde med Haveselskabet.

Læs mere

Haveselskabet har fået lov til at bringe den såkalender, Peter bruger til at holde styr på, hvornår han skal så de enkelte afgrøder og foretage andre gøremål i køkkenhaven. 

Se 5 bedforslag fra Peters køkkenhave her

 

Introduktion til Peters såkalender

Peters såkalender er baseret på, hvad han selv dyrker i sine bede og mistbænke. I løbet af sæsonen dyrker han ofte 2-3 forskellige afgrøder på samme plads. 

De fleste afgrøder bliver forkultiveret indendørs med henblik på senere udplantning. Det sker dels for at få en tidligere høst, og dels for at have nye planter klar, der kan udplantes på de ledige plads efter høst af tidligere afgrøder. Derved udnyttes pladsen i køkkenhaven optimalt.

Tag tidsangivelser med et gran salt

I såkalenderen har Peter på baggrund af sine erfaringer angivet tidspunkter for såning og udplantning af de forskellige afgrøder. 

Han opfordrer dog til, at disse tidsangivelser tages med et gran salt, da både vejret og valget af sorter kan spille en rolle for, hvornår de enkelte afgrøder skal sås og udplantes. Hvis man eksempelvis kan se, at den første afgrøde i et bed er meget forsinket på grund af køligt vejr, skal såningen af dens efterfølger udsættes lidt. 

Desuden kan kombinationer af afgrøder i et bed have betydning for, hvornår de enkelte afgrøder skal sås og udplantes. 

Download såkalenderen

Herunder kan du downloade Peter Norris' lille havekalender. Du kan få den i listeform eller i skemaform.

Peter Norris såkalender som liste

 

Peter Norris såkalender som skema