Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere

Sådan dyrker du asparges

Asparges er en rigtig delikatessegrøntsag, både de grønne og de blegede hvide. Det er desuden en af de tidligste grøntsager, du kan høste i din have. Asparges er flerårig, og når den først er etableret, kan du høste af den i 10-20 år.

Når asparges ikke er så udbredt i danske haver, skyldes det antageligt, at den skal have god plads, og at der går 2-3 år fra du planter, til du kan høste de første aspargesskud. Kan du finde plads i haven, kan det bestemt anbefales at etablere et bed med asparges. Selv et lille bed kan give oplevelsen af at spise sine egne friske asparges som snack. Det er lettest at dyrke asparges, der skal spises grønne, og desuden mindst pladskrævende.

Oprindelse: Asparges er en strandplante

Asparges hører oprindelig hjemme i Sydeuropa, Lilleasien og Nordafrika, hvor den typisk findes langs flodbredder.

I den østlige del af Danmark er asparges forvildet. Du kan støde på den på kyster og kystnære overdrev. Ved kysten vokser den ofte i den vold af tang, som er skyllet længst op på stranden. Den vokser således i ren sand og med et jorddække og gødning fra tang/ålegræs.

Læs mere

Sorter af asparges

Asparges har både hun- og hanplanter, som begge blomstrer, og hunplanterne sætter mange, røde bær i efteråret.

Asparges findes både som frøfaste sorter og F1 hybrider.

Skal vi åbne havelågen?

Hvis du er medlem, så kan du gå ind af havelågen og få adgang til en mængde spændende havestof. Her har dygtige skribenter og fotografer lavet materiale for Haveselskabet. Derfor er der ikke adgang for alle - det her område er kun for medlemmer. Medlemmer af Haveselskabet er lige så forskellige som deres have, men haveglæden den deler de. 𝐻𝑎𝑣𝑒𝑔𝑙æ𝑑𝑒 - 𝑜𝑚𝑡𝑎𝑛𝑘𝑒 - 𝑓æ𝑙𝑙𝑒𝑠𝑠𝑘𝑎𝑏 - 𝑡𝑟𝑜𝑣æ𝑟𝑑𝑖𝑔ℎ𝑒𝑑
Få Danmarks bedste havemagasin
Få hjælp til havespørgsmål
Haveglæde i godt selskab
Er du allerede medlem? Log ind her