Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Sådan dyrker Anders de bittersunde grøntsager

Anders Bech har siden 2018 dyrket særligt sunde grøntsager med flere bitterstoffer. Her fortæller han, hvordan du kommer i gang.

Anders Bech er en garvet havemand, der i årtier har dyrket sin have med stor køkkenhave, frugt og mange krydderurter. De senere år har han kastet sig over udvalgte sorter af bl.a. kål og rodfrugter, som i forskningsforsøg har vist sig at være endnu sundere end moderne grøntsagssorter.

I Anders’ sortiment er der bl.a. sorter af grønkål, hvidkål, pastinak, selleri og rødbede.

- Jeg dyrker de bittersunde sorter på præcis samme måde, som de almindelige sorter. Jeg forkultiverer de fleste kål i drivhuset i potter i februar eller marts. Det gælder især de tidlige sommerkål af blomkål, spidskål, glaskål og broccoli, men også senere hovedkål (hvidkål, savoykål og rødkål), mens grønkål og palmekål bliver sået direkte i køkkenhaven. Ligeledes forkultiverer jeg altid knoldselleri i drivhuset, mens alle andre rodfrugter sås direkte i køkkenhaven, siger Anders og tilføjer:

- Kål kan generelt være lidt mere besværlige at dyrke og kan blive angrebet af kålfluer eller kålsommerfuglens larver, så man må have net over dem. Men generelt synes jeg de her grøntsager er nemme at dyrke.

 

 

Få fat i frøene

Anders har selv lavet en del benarbejde for at få fat i frø af de bittersunde sorter, bl.a. fra den fællesnordiske genbank Nordgen og gennem foreningen Frøsamlerne, hvor han selv er aktiv. Siden har han dyrket og også taget frø af flere forskellige sorter, som han nu også sælger ud af til interesserede.

De frø, som umiddelbart er tilgængelige for køb i 2024 er:

  • Grønkål, 'Halvhøj kruset Konserva' (Frøsamlernes webshop)
  • Grønkål, 'Halvhøj ekstra moskruset Tiara' (Frøsamlernes webshop)
  • Rødbede, 'Burpees Golden' (flere online frøhandler)
  • Rødbede, 'Chioggia' (flere online frøhandler)
  • Radicchio, 506TT (Bingenheimers webshop)
  • Alm. rucola, Eruca vesicaria ssp. sativa - alle sorter er bittersunde (flere online frøhandler)
  • Sandsennep, Diplotaxis tenuifolia, som også kaldes vild rucola (flere online frøhandler)

Anders er også selv i gang med at dyrke flere planter og tage frø af dem senere på året. I år og næste år er planen, at han vil avle frø af spidskål ’Wakefield 552’, hvidkål ’Langendijker’, pastinak ’Skandia’ og en sellerisort knoldselleri ’Balder Bonnet’. Disse er desværre ikke lige nu tilgængelige i almindelig handel.