Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Prydhaven Havens Problemer Biodiversitet Andet

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Haveskoler Arrangementer Skærehaveskolens univers Havefestival Køkkenhaveskolens univers Åbne Haver Cph Garden Digitale haveoplevelser Hjem og Haveliv

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Medarbejdere Foreningen Haveselskabets have Værdier, mission og vision Støt havesagen Kontakt Presse Kommercielle samarbejder Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Bedplan: Tulipaner i godt selskab

Vi har sammensat et bed med tre forskellige tulipansorter, prydløg og fem forskellige slags stauder, der tilsammen giver et både smukt og nemt bed.

Illustration: Finn Jørsboe

Dette skønne bed med tulipaner, prydløg og forskellige stauder giver blomsterpragt, lige når man trænger allermest til det om foråret. Og så fortsætter bedet med at stå i fuldt flor frem til midsommer, hvorefter det står grønt og slutter af med høstanemonernes blomstring i sensommeren. 

De valgte tulipaner hører til de mest stabile sorter, som gerne kommer igen år efter år, hvis de ellers trives på voksestedet. Man kan øge chancen for at få en rig blomstring år efter år ved at fjerne de visne blomster efter afblomstring, så planten ikke bruger energi på at danne frø, og give løgplanterne mulighed for at visne ned uforstyrret, så de kan sende mest mulig energi ned i løget.

Både tulipaner, prydløg og stauder kan plantes september og oktober. Alle stauderne i bedet trives ligesom tulipanerne på en almindelig, veldrænet havejord. Har man en mere sandet jord, kan stauderne have brug for jordforbedring med lerholdig muld eller kompost.

Tips til at få glæde af tulipanerne i mange år

Tulipaner trives bedst på et solrigt sted i veldrænet jord. Løgene har brug for at blive gennembagt af solen om sommeren for at danne nye blomsteranlæg, og de rådner i meget sumpet eller vintervåd jord. Desuden er nogle sorter tilbøjelige til at sætte mange sideløg, men sideløgene er ikke livskraftige nok til at blomstre og i nogle tilfælde heller ikke gode til at overleve. Dette er en ofte overset grund til, at tulipanerne kun blomstrer de første par år, efter at løget er lagt. Man kan grave løgene op, når bladene er visnet ned, tørre dem i solen og opbevare dem tørt, indtil de plantes igen i oktober. Det sikrer fortsat blomstring. 

Læs mere

Skal vi åbne havelågen?

Hvis du er medlem, så kan du gå ind af havelågen og få adgang til en mængde spændende havestof. Her har dygtige skribenter og fotografer lavet materiale for Haveselskabet. Derfor er der ikke adgang for alle - det her område er kun for medlemmer. Medlemmer af Haveselskabet er lige så forskellige som deres have, men haveglæden den deler de. 𝐻𝑎𝑣𝑒𝑔𝑙æ𝑑𝑒 - 𝑜𝑚𝑡𝑎𝑛𝑘𝑒 - 𝑓æ𝑙𝑙𝑒𝑠𝑠𝑘𝑎𝑏 - 𝑡𝑟𝑜𝑣æ𝑟𝑑𝑖𝑔ℎ𝑒𝑑
Få Danmarks bedste havemagasin Få Danmarks bedste havemagasin
Få hjælp til havespørgsmål Få hjælp til havespørgsmål
Haveglæde i godt selskab Haveglæde i godt selskab
Er du allerede medlem? Log ind her