Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Sådan renser du fliserne

Der er ingen grund til at bruge kemikalier og rensemidler til at rense fliserne. Se her, hvordan du gør.

Højtryksrensning af fliser. Foto: Istockphoto

Fliserne er grønne af alger, og nogle har endda fået pletter af grågrønne laver, ogå kaldet flisepest, der spreder sig år for år. Træterrasser er grønne og glatte af alger. Arbejdet kan gøres hele året, men den store vasketur har størst effekt om foråret.

Lær at leve med laverne 

Det såkaldte flisepest er lav, og det er ikke sådan lige at komme af med. Det er langt nemmere at lære at leve med det og acceptere, at det er en del af flisernes patinering, der breder sig langsomt år for år. Laverne kan dæmpes i perioder, hvor de ikke får lys, men når lyset kommer tilbage, begynder de at vokse igen.

Derfor ser man heller ikke de lyse pletter, hvor der har stået krukker, eller når sandet, der har ligget på terrassen hele vinteren, fejes væk. Men efter kort tid genoptager laverne væksten og bliver tydelige igen.

Alger kan spules væk

Men algerne kan der gøres meget ved. De grønne belægninger, der ligger specielt på skyggede flisearealer, er forholdsvis nemme at fjerne. Specielt hvis du har – eller kan låne – en højtryksrenser med patio-cleaner. Det er en rund "spreder" med børster i kanten og roterende dyser under låget.

Skidt og snavs sprøjter derfor ikke rundt i hele kvarteret, og vandet spules med et tryk, der ikke ødelægger flisernes overflade. Meningen med højtryksrensningen er at fjerne skidt og alger uden at ”åbne” flisernes overflade, så de bliver modtagelige for endnu mere snavs og algevækst.

Har du ikke en patio-cleaner, er det vigtigt at bruge højtryksrenseren i en god afstand fra fliserne – helst 40-50 cm fra overfladen og i en vinkel på 30 grader.

Grib en kost

Man kan komme langt med rengøringen ved at bruge en stiv kost og sand som fejes frem og tilbage på flisernes overflade. Er fliserne meget algebegroede kan man vaske dem i sæbevand med brun sæbe. Hæld sæbevandet ud over fliserne på et mindre område, og skrub med kosten, indtil snavs og alger løsner sig. Lad blandingen virke et kvarters tid, før du skrubber igen og til sidst skyller af med rent vand fra vandslangen.

Fyld efter med fugesand 

Hvad enten du bruger knofedt eller maskine, trænger fugerne mellem fliserne til at blive fyldt op efter vasken. Lad fliserne tørre helt og strø derefter sand, som du fejer ned mellem fliserne med en tør, stiv kost. 

Måske var det en ide at fylde ukrudtshæmmende sand i fugerne? Det købes i sække på byggemarkedet og hedder fugesand. Det findes i to forskellige kornstørrelser beregnet til henholdsvis brede og smalle fuger. Hvis fugesandet skal have maksimal effekt, skal de gamle fuger kradses helt op og fugen udskiftes i hele flisens tykkelse.