Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Fem gode ideer til at få en nem have

Her får du fem gode ideer til, hvordan du gør din have nemmere at passe - uden at den bliver kedelig.

Foto: Haveselskabet

Foto: Haveselskabet

Når tiden er knap eller kræfterne få, kan der være brug for at indrette haven derefter. Men en nem have behøver bestemt ikke at være kedelig. Her får du fem nemme ideer til hvordan man kan gøre haven nemmere at passe uden at den behøver at blive mere kedelig at se på og opholde sig i. 

Hold jorden dækket

Vil man have en have, der er nemmere at passe, så er bunddække et vigtigt element. Hvis jorden er bar, har ukrudt alle muligheder for at spire og gro, og inden man få set sig om, er det knæhøjt, og parat til at smide tusindvis af frø. 

Bunddække kan se ud på mange måder. Der findes mange forskellige planter, både buske og stauder, der kan bruges som bunddække.

I et veltilrettelagt staudebed, hvor planterne står så tæt, at de når sammen, kommer der ikke meget ukrudt. Endnu nemmere er det, hvis man vælger stedsegrønne bunddækkeplanter. Når først, de er etablerede, dækker de jorden året rundt, og passer i store træk sig selv.  

Køkkenhaven er et af de steder, hvor man ofte bruger meget tid på at luge. Her kan det også være en hjælp at dække jorden mellem rækkerne fx med halm eller græsafklip. Det ikke alene forhindrer ukrudtet i at spire, det holder også på jordens fugtighed og beskytter mikrolivet.

Fliser med et tvist

Betonfliser er en af de nemmeste former for belægning at vedligeholde, og jo større hver enkelt flise er, jo færre fuger er der, og det letter lugearbejdet. 

For nogen kan valget af betonfliser måske synes en smule for traditionelt og kedeligt, men det behøver det ikke at være. Prøv f.eks. at lægge fliserne diagonalt eller brug betonfliser i forskellige størrelser, som lægges i mønster. Det giver straks en helt anden oplevelse. 

Havens vægge kan være andet end hæk

Der er mange fordele ved at opdele en have i flere rum. Den bliver mere spændende at opholde sig i og ansporer én til at gå på opdagelse i de forskellige haverum. I de forskellige rum kan man have små opholdssteder med morgensol, aftensol og en plads i skyggen, og de kan være indrettet i forskellige stilarter, uden at det gør haven rodet.

Ofte bruger man klippede hække til at opdele haven i rum, men det kræver en del arbejde midt på sommeren, når hækken skal klippes. Et godt og nemmere alternativ er at bruge hegn af pileflet eller trellis (dvs. hegn af trælameller).

Hvis du har en mere vild have, kan et kvashegn være en mulighed. Det giver tilmed bolig til havens insekter og det er en oplagt mulighed til at genbruge havnes grenaffald.  

Rette plante til rette sted

Du kan spare dig selv for meget arbejde ved at plante de rette planter, dvs. planter, der passer til forholdene i haven. 

Har man fx sandet jord i sin have, er det en fordel at vælge planter, der trives på tørre og veldrænede steder. Det samme skal man tænke på i forhold til lys og skygge og vindforhold.

I stedet for at bruge en masse tid og kræfter på at ændre forholdene, er det nemmere at vælge planter, der er skabt til at vokse under de givne forhold.  På den måde arbejder man med naturen i stedet for at arbejde imod den – og det er meget nemmere.

Roser på den nemme måde

Roser er og bliver populære haveplanter, men desværre oplever mange problemer med roserne, fordi de angribes af sygdomme og skadedyr. Roser giver også en del arbejde om foråret, når planterne skal beskæres. Det er grunden til, at roser ikke er det oplagte valg til en nem have. 

Men det kan godt lade sig gøre at have smukke roser, der ikke kræver den store vedligeholdelse. Det kræver blot, at man vælger de rigtige typer af roser. 

Bunddækkeroser og vildroser er nemme at passe. Vildroserne angribes yderst sjældent af sygdomme som stråleplet og meldug, og begge grupper kan vokse i flere år uden beskæring.