Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Chelsea Flower Show 2023 – De store vindere

Maj er en stor og vigtig måned i havekalenderen. Ikke kun fordi der er meget at gøre i haven, men også fordi det er i maj at verdens mest prestigefyldte haveshow, Chelsea Flower Show, hvert år løber af stablen.

Foto: Haveselskabet

Alle verdens haveøjne er hvert år i maj rettet mod London-bydelen Chelsea. Chelsea Flower Show er noget særligt, og det er ikke kun for dem, som besøger det store show, men også for de havedesignere, som har den store ære at designe en showhave. Det er det største udstillingsvindue. For designerne er det ikke alene en store ting at være med, det handler også om medaljer. Alle jagter en guldmedalje, og den ypperste pris – Best in Show.

Det er altid de store showhaver, som løber med det meste af opmærksomheden. Det er her de mest kendte designere slår sig løs. Dog er der i de andre kategorier med mindre showhaver også utrolig meget inspiration at hente for haveinteresserede sjæle.

Best in Show 2023

At modtage prisen for Best in Show, kan sammenlignes med at vinde en Oscar statuette for bedste film. Det er noget af det største, du kan opnå som havedesigner, og man skriver sig ind i historiebøgerne sammen med en lang række af prominente navne inden for haveverdenen.

I år gik prisen til Horatio’s Garden designet af Harris Bugg Studio som består af makkerparret Charlotte Harris og Hugo Bugg. De har stor erfaring med at designe showhaver, og har tidligere vundet tre guldmedaljer ved Chelsea Flower Show. I år løb de med den største hæder.  

Haven er designet med det formål at kunne give folk med rygmarvsskader et fristed og et sted, de kan søge hen i deres genoptræning. Derfor er den også designet ud fra, at folk i kørestol kan bevæge sig rundt i haven og få de sanselige oplevelser, som haven byder på. Der er forskningsresultater, der viser, at man ved ophold i eller udsigt til grønne omgivelser under et hospitalsophold, kommer sig hurtigere, og haven eskal stå i kontrast til de meget kliniske rammer, man møder ved en hospitalsindlæggelse.     

Smukke farver, dufte, lyde af fuglefløjt og rislende vand og smukke kig gennem haven er noget af det, som de to designere har lagt særlig vægt på. Inspirationen har de fået fra naturen og kulturhistorien i og omkring Sheffield.

Det er planen, at showhaven flyttes til Princess Royal Spinal Injuries Centre i Sheffield efter Chelsea Flower show og indvies i 2024.

Andre showhaver, der vandt guld

I alt fem af de store showhaver modtog en guldmedalje ved årets show. Udover Horratio’s Garden var det disse fire:

The Centrepoint Garden designet af Cleve West

The Nuture Landscapes Garden designet af Sarah Price

Myeloma UK – A Life Worth Living Garden designet af Chris Beardshaw

A Letter From a Million Years Past designet af Jihae Hwang

Dansk designer vandt forgyldt sølv

Den dansk-engelske havedesigner, Emilie Bausager var sammen med sin makker Amelia Bouquet, med i kategorien Container Gardens. De vandt silver gilt (forgyldt sølv) for deres have The Platform Garden. En stor præstation for de to unge designere, som begge havde debut på Chelsea Flower show.