Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Bind en uhøjtidelig sommerbuket

Claus Pedersen, Munkhus Blomster & Binderi viser, hvordan du binder en uhøjtidelig sommerbuket trin for trin.

Sommerbuket af stauder. Foto: Lene K

Sommerbuket af stauder. Foto: Lene K

Alle årstider har deres charme og rigdom på materialer, når man har have. Men sommerperioden er noget helt specielt på grund af den mangfoldighed af blomster og vækster, der er til rådighed til dekorative formål.

Rund- og spiralbundet buket

Denne junibuket er både spiralbundet og rundbundet. At den er spiralbundet vil kort fortalt sige, at alle blomsterstilkene ligger placeret i samme retning omkring en midterakse i buketten. 

Men en rundbunden buket opnås ved, at alle materialer har samme længde fra bindingspunktet og bindes, sådan at de danner en halvcirkel. 

I denne buket har jeg dog valgt at lade den smukke lægekvæsurt, Sanguisorba officinalis, være lidt længere, så den titter lidt mere frem i buketten end de øvrige blomster. Halvcirklen er dog stadig bevaret, men det giver buketten et mere transparent og uhøjtideligt look.

Det drilske bindingspunkt

At binde en buket, så den både bliver fysisk og optisk harmonisk, kan godt være lidt af en udfordring, hvis man ikke har prøvet det før. 

Specielt i begyndelsen, hvor de første materialer holdes sammen med tommel- og pegefinger, kan man godt være på nippet til at fortryde projektet, men lige så snart der kommer lidt flere materialer i buketten, bliver den noget nemmere at håndtere.

Det skal du bruge

Brug hvad du har i haven, men tænk over at blomsternes forskellighed er det det gør buket særlig smuk. Brug også gerne blade, som giver fyld eller danner kant som her, hvor der er brugt nøkketunge. 

Til denne buket er der brugt følgende planter (fra venstre mod højre): Tandet nøkketunge, Ligulari dentata 'Othello', skvalderkål, Aegopodium podagraria, lægekvæsurt, Sanguisorba officinalis og høsthosta, Hosta lancifolia.

Junibuket

Og herunder ses fra venstre mod højre: Pragtstorkenæb, Geranium x magnifcum 'Rosemoor', stor stjerneskærm, Astrantia major 'Florence', lodden løvefod, Alchemilla mollis og sommerfugleblomst, Gillenia trifoliata.

Junibuket

 

Sådan laver du en spiralbundet buket

Skal vi åbne havelågen?

Hvis du er medlem, kan du logge ind og læse artiklen - og få adgang til en mængde spændende havestof. Du logger ind ved at trykke på "log ind her" i bunden af denne kasse.     Dygtige skribenter og fotografer laver materiale for Haveselskabet. Derfor er der ikke adgang for alle - det her område er kun for medlemmer. Medlemmer af Haveselskabet er lige så forskellige som deres have, men haveglæden den deler de.     𝘏𝘢𝘷𝘦𝘨𝘭æ𝘥𝘦 - 𝘰𝘮𝘵𝘢𝘯𝘬𝘦 - 𝘧æ𝘭𝘭𝘦𝘴𝘴𝘬𝘢𝘣 - 𝘵𝘳𝘰𝘷ær𝘥𝘪𝘨𝘩𝘦𝘥
Få Danmarks bedste havemagasin Få Danmarks bedste havemagasin
Få hjælp til havespørgsmål Få hjælp til havespørgsmål
Haveglæde i godt selskab Haveglæde i godt selskab
Er du allerede medlem? Log ind her