Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Køb barrodsplanter om vinteren

Der er mange penge at spare, hvis du køber barrodsplanter og planter dem i vinterhalvåret.

Barrodsplanter. Foto: Lene K.

Barrodsplanter - som navnet antyder, er der tale om planter, der sælges uden potte og jord - men i stedet med bare rødder. Derudover er den vigtigste forskel på barrodsplanter og de pottedyrkede planter, at barrodsplanterne har en temmelig stor og kraftig rod. De har groet i almindelig jord på planteskolens mark, så rødderne er ikke blevet holdt indespærret i en potte. 

Skal du kun bruge en enkelt busk, er det sjældent muligt at købe den barrodet. Men skal du bruge en større mængde til læhegn, hække eller større busketter, er der mange penge at spare ved at købe barrodsplanter. De ligger som regel i bundter á 10 eller 25 stk. Træer og roser forhandles enkeltvis som barrodsplanter, dog kan du nogle gange også få roser i bundter á 5 eller 10 stk.

 

Sådan køber og planter du

På planteskolen er planterne sorteret i størrelse og "slået ind i et indslag", som er en rende i jorden, hvor rødderne plantes midlertidigt. De står altså med rødderne dækket af sand eller jord, for at sikre, at rødderne ikke tørrer ud.

Når du får barrodsplanter med hjem fra planteskolen – eller får dem sendt fra en internet-plantehandel - er det vigtigste at sørge for, at plantens rødder ikke tørrer ud. Det kan du sikre ved at efterligne planteskolens indslag, eller lade planterne ligge i en lukket papirssæk i skygge i højst to dage.

Blot få minutter i sol og blæst med helt bare rødder er nok til at svække planterne, så de har sværere ved at trives efterfølgende. Når barrodsplanter skal i jorden, er det derfor vigtigt at vælge en dag med overskyet vejr og sørge for, at planternes rødder ligger godt i læ i en papirssæk eller plastikpose (ikke gennemsigtig), inden de tages op enkeltvis og plantes.