Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolens univers Skærehaveskolens univers Åbne Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Sådan tilplanter du krukker til en solrig plads

Få inspiration til terrassens krukker med sommerblomster, og se en video der fortæller hvordan man vælger de rette planter og viser hvordan krukkerne tilplantes.

Lilla sommerblomster og stauder med et strejf af lime og gult til den solfyldte terrasse. Foto: Haveselskabet

Lilla sommerblomster og stauder med et strejf af lime og gult til den solfyldte terrasse. Foto: Haveselskabet

I de fleste danske haver står krukker med sommerblomster og pynter på terrassen. Udvalget af sommerblomster er enormt, og man fristes nemt til at købe mindst en af hver, når man står i havecenteret. Men det kan nu alligevel være en god ide at beslutte sig til et begrænset antal arter og forsøge at holde det i en den samme farveskala, for at undgå et alt for rodet udtryk. Har man plads til flere grupper af krukker, giver det mulighed for at lege med flere farver. 

Tænk over højden

Planterne præsenterer sig flot hvis man tænker over højden, både når man vælger krukkerne der skal plantes i, planterne og når man laver selve opstillingen. Høje krukke vil man typisk sætte bagerst, med lavere krukker foran. Hvis man planter noget højt i en høj krukke, vil det fylde mere, og få krukkesamlingen til at syne af meget mere end hvis alle planter er lave eller alle krukker har samme højde. Har man trapper, kan man også stille krukkerne på de forskellige trin, for at skabe variation i højden. 


Se videoen

I videoen herunder viser Louise Møller fra Haveselskabet hvordan hun planter krukker til og hvilke planter hun har udvalgt. 

Lilla sommerblomster og stauder med et strejf af lime og gult til den solfyldte terrasse. Foto: Haveselskabet

Lilla sommerblomster og stauder med et strejf af lime og gult til den solfyldte terrasse. Foto: Haveselskabet

Planter der er brugt i krukkerne

  • Dueskabiose, Scabiosa columbaria 'Butterfly Blue'
  • Havepetunia, Petunia x hybrida 'Viva Double Purple Vein'
  • Rhodanthemum hosmariense 'Zagora Yellow' (kaldes marokkansk marguerit)
  • Sommerfuglelavendel, Lavandula stoechas
  • Sommerfuglelavendel, Lavandula stoechas 'Anouk White'
  • Vortemælk, Euphorbia robbiae (syn. E. amygdaloides var. robbiae)
Læs mere

Hvor mange krukker har du plads til?

Hvis du har plads til mange krukker, kan du med fordel nøjes med én planteart pr. krukke. Det giver mere fleksibilitet, i forhold til hvis en af planterne i en periode ser kedelig ud. Så kan man fjerne den og erstatte med noget andet. Har du kun plads til få krukker, så er det vigtigt de er store, så der er god plads til rødderne. Store krukker har også den fordel, at de ikke tørrer så hurtigt ud.