Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Foryngelse af en gammel hæk

Med tiden kan en gammel hæk blive noget ussel at se på. Her får du Haveselskabets tips til, hvordan du beskærer hækken, så den bliver smuk igen.

Om vinteren træder havens skelet tydeligt frem. Her er det særligt tydeligt at se, hvis hækken med tiden er blevet for bred, høj eller tyndbenet. Trænger du til lidt fysisk aktivitet, så du kan holde varmen i vinterkulden, er den forvoksede hæk en god undskyldning for at gribe ørnenæbet og gøre noget ved sagen.

Vintertiden er god, når du vil forynge en gammel hæk. Beskæring om vinteren tvinger nemlig planterne til at sætte flere skud fra hvilende knopper.

Hække som bøg, avnbøg, taks og tjørn tåler ret hård beskæring. De kan godt tåle at blive skåret næsten ind til stammen. Til gengæld har de ikke så godt af at få stammerne skåret helt ned til jorden, hvilket for eksempel liguster tåler.

En side af ad gangen

Det bedste, du kan gøre, er at beskære hækken over flere sæsoner. Første år kan du skære toppen af hækken ned til 10-20 cm under den ønskede sluthøjde på for eksempel 180 cm. Samtidig kan du beskære den ene side af hækken hårdt. Men herefter bør du vente 1-2 år - til den beskårne side er blevet godt tæt - før du tager den anden side på samme måde, altså i vintertiden.

Grunden til, du bør skære hækken ned til et punkt, der er fx 10-20 cm under ønsket færdighøjde, er, at der skal være noget at vokse af. Det nytter ikke noget at have de kraftige grene helt øverst i hækken, for så vil du kontinuerligt klippe højere og højere. Ved at klippe lavere end ønsket højde får du nogle friske skud at arbejde videre med, og hækken bliver både pænere at se på og lettere at klippe i flere år fremover. 

Få en tæt hæk, også helt nede ved jorden

For at få hækken tæt fra bunden, kan du med fordel beskære sådan, at hækken er bredest forneden og smallest foroven. På den måde rammer mest muligt lys hækkens nederste del, og dermed får den flere blade dér. Klip altså hækken sådan (lidt skråt) 1-2 gange i løbet af sommeren for at fremme tætheden.

Pas på de sarte

Ikke alle hække tåler en hård tilbageskæring. Har du for eksempel en hæk af tuja, buksbom eller bjergfyr, dur det ikke at beskære den hårdt, da du så vil stå tilbage med en bar hæk, som ikke skyder igen. Den slags hække skal løbende studses for at holde sig tætte og slanke.