Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Nedskæring af prydbuske

En nedskæring kan være den rette beskæringsmetode, hvis prydbusken er blevet for stor eller er blevet til et vildnis efter flere år uden beskæring. Det kan forynge busken og gøre den pæn igen.

Nedskæring/kraftig beskæring. Foto: Haveselskabet

Nedskæring/kraftig beskæring. Foto: Haveselskabet

Normalt er det bedst at nøjes med en udtynding og sundhedsbeskæring af buske, da det er mest skånsomt.

I nogle tilfælde må der dog en mere drastisk fremgangsmåde til, hvis busken skal blive tæt og pæn igen. 

En nedskæring egner sig især til:

  • Store, gamle buske, der ikke har været beskåret gennem flere år, og som derfor har udviklet sig til et vildnis af grene. 
  • Buske, der er blevet høje og ranglede, og hvor man ønsker en busk, der er tæt for neden. 

En nedskæring vil næsten altid resultere i kraftig nyvækst, så busken efter nogle års forløb bliver tæt og pæn igen.

Hvornår

En nedskæring foretages bedst i januar, hvor busken er i hvile. Den kan dog også udføres i februar og marts. 

Det er ikke alle buske, der tåler den noget hårdhændede behandling. 

Hvordan

Sav eller klip alle buskens grene tilbage til 10-15 cm over jorden. Klip aldrig grenene af højere oppe, da du så får en uharmonisk busk, der "går på stylter".

Du vil opleve, at busken sætter en masse nye skud, som du skal tynde ud i de følgende år, så busken ikke bliver for tæt, men får en harmonisk form.

Hvis en nedklippet busk ikke bliver tyndet ud, vil skuddene skygge for hinanden, og da de alle sammen gerne vil have lys, vil de strække sig i kampen om at blive længst og få mest lys. Derfor er det godt at tynde ud, så der kommer lys ind i busken, og skuddene ikke bliver stresset til at strække sig for langt.