Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Video: Sådan formerer du buske fra stiklinger

Se hvordan du selv kan dyrke forsytia, syren, uægte jasmin og frugtbuske fra halvmodne stiklinger.

Mange træer og buske kan formeres ved hjælp af halvmodne stiklinger. Det er årets nye skud, der bruges, når de ikke længere er helt bløde, men er blevet en smule forvedede. De kan høstes, når forsommerens kraftige vækst er aftaget i juni, og indtil de nye skud bliver helt hårde i løbet af august.

Blandt de nemmeste buske er forsytia, syren, uægte jasmin, stikkelsbær og andre frugtbuske. Også buksbom og laurbærkirsebær kan formeres på denne måde. 

  Sådan gør du:

  1. Skuddene klippes eller rives af med ”hæl” og kortes af til en længe på omkring 20 cm.
  2. Der klippes lige under og lige over et bladpar, så der ikke sidder inaktive stumper tilbage på stiklingen. De kan være indfaldsveje for svampesygdomme.
  3. Alle blade på nær de 3-5 øverste fjernes, og stiklingerne stikkes i dybe potter, så mindre end halvdelen stikker op over jorden.
  4. Brug en god porøs så- og priklejord, der kan tilsættes perlite for at gøre den yderligere porøs.
  5. Potterne dækkes med plastik og sættes et lyst sted uden direkte sol.
  6. Efter 4-6 uger burde stiklingerne have dannet rødder.