Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Sådan kan du selv teste pH-værdien i din jord

Du kan nemt selv teste jordens pH-værdi ved hjælp af et pH-indikatorpapir. Det er nyttigt at kende jordens pH-værdi, den har nemlig betydning for, hvor tilgængelige næringsstofferne er for planterne, og om de vil trives på stedet. Her får du Haveselskabets guide til at lave testen.

pH-indikatorpapir bruges til at måle jordens pH-værdi. Ligger tallet under syv, er jorden til den sure side, ligger det over syv er den mere basisk. Foto: Haveselskabet

pH-indikatorpapir bruges til at måle jordens pH-værdi. Ligger tallet under syv, er jorden til den sure side, ligger det over syv er den mere basisk. Foto: Haveselskabet

 

Sådan laver du en pH-test

Det er nemt og hurtigt at teste, hvor sur jorden er. Det kræver blot lidt havejord, vand, en rørepind og pH-indikatorpapir (også kaldet lakmuspapir).

 

Som en grov tommelfingerregel kan man sige, at de fleste planter trives i en jord, der er nogenlunde neutral (pH omkring 6-7).

Hvorfor er pH-værdien god at kende?

At gøde planterne gør det ikke alene, for pH-værdien i jorden har stor betydning for, om næringsstofferne overhovedet er tilgængelige for planterne.

De stoffer, som planterne skal bruge de største mængder af, kaldes makronæringsstoffer.

For makronæringsstofferne kvælstof (N), fosfor (P), kalium (K), svovl (S), kalcium (Ca) og magnesium (Mg) falder tilgængeligheden af næringsstofferne, hvis pH’en bliver for lav.

Derudover har planterne også brug for mikronæringsstoffer i små mængder.

For mikronæringsstofferne jern (Fe), mangan (Mn) og bor (B) samt makronæringsstoffet fosfor (P) gælder det, at næringsstofferne bliver svære at optage for planterne, hvis pH’en er høj.

Der kan derfor opstå næringsstofmangler, hvis pH’en i jorden er forkert, selvom næringsstofferne er til stede.

Bliv klogere på din jord med en jordbundsanalyse og gødningsplan

Hvis du vil et spadestik dybere og kende din jord endnu bedre, så skal du få lavet en jordbundsanalyse. Den giver dig et billede af jordens pH-værdi og gødningstilstand. Som medlem af Haveselskabet kan du i efteråret bestille en gødningsplan baseret på en analyse af jordprøver fra din have. Jordprøver indsendes i efteråret, og gødningsplanen får du i foråret. 

Sådan bestiller du en gødningsplan >

Læs mere