Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Pilekompost – hvad kan det bruges til?

Pilekomposten har en række gode egenskaber - bl.a. et naturligt, højt humusindhold og et aktivt mikroliv, hvilket er med til at give robuste planter og grøntsager. Et godt spagnumfrit alternativ.

Dyrk i pilekompost

I Tylstrup lidt nord for Aalborg ligger virksomheden Ny Vraa, hvor der er femhundrede hektar med pil. Ny Vraa er en familieejet virksomhed, hvor det nu er 3. generation, der har overtaget slægtsgården. Men i stedet for at fortsætte med det de to forrige generationer havde dyrket, nemlig korn og kartofter, så gik 3. generation i gang med at dyrke pil, der når det komposteres indeholder naturlige næringsstoffer, der gør det velegnet til dyrkning. 

I flere lande er brugen af spagnum blevet forbudt og pilekompsten er et nyt alternativ til spagnum.

Ny Vraa er godkendt som en økologisk virksomhed og de har lavet forsøg i samarbejde med Århus Universitet og Teknologisk Institut, der har vist, at det sagtens kan lade sig gøre at dyrke i pilekompost. Pilekomposten består af økologisk pileflis fra danske pilebuske blandet med økologisk kløvergræs og andre næringsrige urter, som mikroorganismer og svampe har nedbrudt naturligt. Pilekomposten har en række gode egenskaber - bl.a. et naturligt, højt humusindhold og et aktivt mikroliv, hvilket er med til at give robuste planter og grøntsager.

Når pilekomposten nedbrydes, frigives næringsstofferne langsomt til jorden, og optages af planterne. Man kan bruge mange forskellige materialer til kompost, men det der er godt ved pilen er, at det er en hurtigvoksende afgrøde, hvor man kan høste år efter år på samme plante - i helt op til 30 år! Det betyder mindre forarbejdning af jorden og håndtering med maskiner og det giver et lavere CO2 aftryk.

NyVraa står bag produktet DYRK – egentlig var produktionen oprindeligt målrettet de professionelle – men nu kan private også få afgang til DYRKs produkter. Sortimentet indeholder plantesække, jordforbedring og pottemuld. DYRK økologisk pilekompost er et naturligt alternativ til spagnumholdige produkter, og fyldt med gode mikroorganismer, der er med til at give dig sunde og robuste planter og grøntsager.

 

Hvad er pilekompost

DYRK er en økologisk, spagnumfri pilekompost til dem, der ønsker at dyrke økologisk og med omtanke for miljøet. Mulden kan bruges den i køkkenhaven, på friland, i højbedet, i drivhuset og i krukkerne. 

  • Dansk produceret i Tylstrup i Nordjylland
  • spagnumfri
  • vegansk
  • ukrudtsfri 
  • økologisk 
Læs mere
Læs mere om økologi pilekompost lige her