Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Hvorfor spirer mine frø ikke?

Der kan være mange årsager til, at frø ikke vil spire. Måske kan de slet ikke spire på grund af alder eller forkert opbevaring. Typisk er årsagen til mislykket spiring: dårlige spiringsforhold, sygdomme, eller at frøet kræver bestemte forhold for at bryde sin frøhvile. Læs her, hvilke løsninger, der kan være på problemerne.

 Spirebakke til små frø. Foto: Haveselskabet

 Spirebakke til små frø. Foto: Haveselskabet

En plante sætter frø for at sikre artens udbredelse og mulighed for overlevelse på kort og på lang sigt. For nogle plantearter, især de enårige, er det en fordel, at alle frø spirer hurtigt og på samme tid, når spiringsforholdene er optimale. Det gælder fx de fleste af vores grøntsagsfrø.

For andre plantearter, flerårige stauder eller træer og buske er det derimod fordelagtigt, at spiringsperioden strækker sig over længere tid. Det sikrer den bedste overlevelse på lang sigt.

Frøhvile

Den mekanisme der gør, at frøet ikke spirer før forholdene er optimale, kaldes frøhvile. Som plantedyrkere er vi dog ofte interesserede i at afbryde frøhvilen, så frøene spirer, når vi vil have det. På frøposen giver seriøse frøfirmaer en tydelig anvisning på, hvordan frøene skal sås, herunder om de fx skal igennem en kuldeperiode for at spire. I nogle tilfælde sørger frøfirmaerne for denne behandling, inden kunden modtager frøene. I skemaet her kan du se, hvilke udfordringer, der kan være med frøene, og hvilke krav de stiller:

Skal vi åbne havelågen?

Hvis du er medlem, kan du logge ind og læse artiklen - og få adgang til en mængde spændende havestof. Du logger ind ved at trykke på "log ind her" i bunden af denne kasse.     Dygtige skribenter og fotografer laver materiale for Haveselskabet. Derfor er der ikke adgang for alle - det her område er kun for medlemmer. Medlemmer af Haveselskabet er lige så forskellige som deres have, men haveglæden den deler de.     𝘏𝘢𝘷𝘦𝘨𝘭æ𝘥𝘦 - 𝘰𝘮𝘵𝘢𝘯𝘬𝘦 - 𝘧æ𝘭𝘭𝘦𝘴𝘴𝘬𝘢𝘣 - 𝘵𝘳𝘰𝘷ær𝘥𝘪𝘨𝘩𝘦𝘥
Få Danmarks bedste havemagasin Få Danmarks bedste havemagasin
Få hjælp til havespørgsmål Få hjælp til havespørgsmål
Haveglæde i godt selskab Haveglæde i godt selskab
Er du allerede medlem? Log ind her