Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Månedens plante – maj 2024

Sargentæble ’First Choiz’® er udvalgt af Haveselskabet som månedens plante i maj 2024.

Foto: A-Plant 2000

Sargentæble, Malus sargentii Norðîc® 'First Choiz'® er en tætgrenet busk, der bliver ca. 2,5 m høj og 1,5 m bred. Den er særdeles blomsterrig allerede fra en ung alder og er både robust og sund. I maj springer de rosa blomsterknopper ud, og busken dækkes af hvide blomster. Først på efteråret modner de små, røde frugter, og inden løvfald tager bladene deres glødende røde efterårsdragt på.

Sorten er udvalgt for sin noget smallere og mere oprette vækst end arten, og den er fundet i et parti frøformerede sargentæbler. Da planten stiklingeformeres, er man sikker på et helt ensartet udtryk, når man anvender den som hæk.

Vind månedens plante

Hver måned trækker vi lod om 3 stk. af månedens plante. Tilmeld dig her for at være med. Er du én af de heldige vindere, vil du få direkte besked på mail.

Placering

Trives bedst i sol-halvskygge i almindelig havejord. Tåler vind.

Anvendelse

På grund af sin smalle oprette vækst er 'First Choiz'® meget velegnet som fritvoksende hæk, hvor den ikke bliver lige så bred og voldsom som arten. Den kan også anvendes som klippet hæk, og her behøver den ikke så meget klipning på siderne, hvilket betyder, at man stadig kan få glæde af blomstringen. I den mindre pasningskrævende have kan den plantes ind i busketter med andre buske som fx spiræa, Spiraea, syren, Syringa, almindelig hvidtjørn, Crataegus laevigata, pibeved (uægte jasmin), Philadelphus, og hyld, Sambucus nigra.  

Biodiversitet

Sargentæble har stor værdi for havens fauna. Blomsterne har stor værdi for insekter, som søger efter pollen og nektar og hjælper med bestøvning. Om efteråret flokkes fuglene om de røde frugter.

Varemærket Norðîc

Sargentæble, Malus sargentii Norðîc® 'First Choiz'®er en del af Norðîc®-sortimentet. Norðîc er et dansk varemærke, som gives til udvalgte planter, der er testet og fundet sunde og robuste i det danske klima. Produktionen af Norðîc®-sortimentet foregår i Danmark. Læs mere om Norðîc på: nordicplants.dk

Kender du Haveselskabet

Dyrk din haveglæde i godt selskab. Bliv klogere, bliv inspireret og del glæden ved at gå i haven med 30.000 andre haveglade mennesker. 

Bliv medlem og få magasinet HAVEN, adgang til spændende foredrag, fællesskaber, rådgivning og meget mere. 

Læs mere lige her: Hvem er Haveselskabet

Læs mere

Månedens plante 2024

Månedens plante er udvalgt af Haveselskabet på baggrund af nomineringer fra medlemmer af Danske Planteskoler. Planten er nomineret af Nygaards Planteskole. Spørg efter Månedens plante i dit lokale havecenter eller kig efter logoet med den grønne pokal.