Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Lad prydgræsserne få plads i haven

Man kan komme med mange gode argumenter for at bruge græsser i haven. Men først og fremmest tager de sig utrolig smukt ud som kontrast til havens øvrige planter.

Kinesisk elefantgræs, Miscanthus sinensis 'Red Chief'. Foto: Thomas Evaldsen

Kinesisk elefantgræs, Miscanthus sinensis 'Red Chief'. Foto: Thomas Evaldsen

Med deres lette statur, lange smalle blade og elegante aks skiller prydgræsserne sig ud fra havens øvrige planter, men gør sig godt i selskab med de fleste. 
Prydgræsser er en enorm stor gruppe af planter, og der findes en prydgræs til ethvert formål, for de forskellige græsser trives under forskellige betingelser. Dog er der en meget stor gruppe, som foretrækker solrige voksesteder. 

Græsser er i tråd med tidens trend

Havedesignere har altid brugt naturen som deres store kilde til inspiration. Men selvom græs er en af de mest dominerende plantegrupper på Jorden, er det først inden for de seneste 10-15 år, at græsser for alvor har fået plads i haverne. 

Tendensen med vilde haver eller naturlige haver, hvor beplantningen sammensættes og plantes med naturen som forbillede, er blevet populær. Ved at plante grupper af græsser ind mellem stauderne, skabes der et let og luftigt udtryk, som leder tankerne hen på den blomstrende eng eller prærien, hvor græsserne vajer i vinden.  

En af foregangsmændene er den hollandske plantemand Piet Oudolf, som anvender mange prydgræsser i kombination med stauder i sine beddesign. Men mange andre havedesignere og landskabsarkitekter har også fået øjnene op for prydgræssernes kvaliteter, og det smitter af på de private haver.

Nemme planter

Mange haveejere ønsker, at haven skal være nem at passe, og så er græsser et godt vælg. De fleste er robuste og klarer uden problemer en dansk vinter. Når først de er etableret, klarer de i store træk sig selv. Hvert år i marts klippes sidste års visne blade og aks ned, og snart er nye friske blade på vej. Nogle græsser kan efter en årrække dø i midten af planten, så al nyvækst sker i yderkanten. Kan man ikke lide at se på det, kan man dele planten og pille de døde områder fra. Men man kan også lade planten være, som den er. 

Sensommeren er prydgræssernes højtid 

Sensommeren og efteråret er prydgræssernes højtid. Selvom der findes arter, der blomstrer tidligt på sæsonen, så er det langt hovedparten, der blomstrer i sensommeren. Når efteråret og senere vinteren gør sit indtog, står prydgræssernes gyldne aks stadig ranke i haven, og dem kan man nyde synet af det meste af vinteren. En græshave med rimfrost er noget af det smukkeste, vinterhaven har at byde på.  

Alene eller som selskabsplante

Græsser kan bruges på mange måder i haven, og alt efter hvilke arter man vælger, hvordan de plantes og hvilke planter de står sammen med, kan der skabes meget forskellige stemninger og stilarter. Det er en af grundene til, at prydgræsser er så anvendelige.

Plant dem også krukker

Græsser gør sig også fortrinligt i krukker, enten alene eller sammen med stauder eller sommerblomster. Mange græsser har smukt farvet eller stribet løv, så de også er smukke tidligt på sæsonen, før de begynder at blomstre. Det gælder fx hakonegræs, Hakonechloa macra ’Aureola’, japansk blodgræs, Imperata cylindrica ’Red Baron’, og grå blåaks, Sesleria nitida.
Græsser i krukker skal passes som alle andre krukkeplanter med vand og gødning og dræn i bunden af krukken.  

Design et bed med prydgræsser og stauder

Er kan du se tre smukke og meget forskellige beddesign med stauder og prydgræsser. (kun for medlemmer)