Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Læg en krokusslange

En slange af krokus i græsplænen ser køn ud, når den blomstrer, og når man sætter knoldene i en veldefineret form, ser det ikke så sjusket ud med det lange græs, mens de visner ned.

Krokusslange på græsplænen. Foto: Frank Kirkegaard

Krokusslange på græsplænen. Foto: Frank Kirkegaard

Når du lægger forårsløg og knolde i græsplænen, skal du være indstillet på, at du først kan slå græsset i løbet af juni. Det kan se sjusket ud, men hvis du lægger dem i nogle velafgrænsede felter, for eksempel i cirkler eller bånd og klipper præcist udenom, får det høje græs en veldefineret form, og ligner ikke blot et område, man ikke har magtet at få slået.

Hos krokus er det især de botaniske sorter, der er holdbare i plænen. Krokus blomstrer typisk i marts, men i milde vintre kan blomstringen begynde allerede i februar. 

Vidste du at ...

krokus faktisk er en knold og ikke et løg. Mange tror det er et løg, fordi knolden har form som et løg, men botanisk set er det en knold. Den er nemlig ikke opbygget i lag, som er karakteristisk for løg (løgskæl).  

Sådan gør du

1) I efteråret lægges knoldene i den ønskede form – her er valgt en lang bugtet slange.

2) I det tidlige forår titter de første farver frem.

3) Det er vigtigt at lade bladene være i fred, efter planterne er afblomstret omkring maj. De samler solenergi, der bruges til at danne nye blomsteranlæg og yngleknolde.