Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Driv selv blomsterløg på glas

Hvis du gerne selv vil drive løg i blomst til vinterhygge og jul, skal du gå i gang i oktober/november - med mindre du snyder lidt.

Mange kender til at drive hyacinter frem under kræmmerhustoppe i de karakteristiske hyacintglas. Men der er også mange andre blomsterløg, som kan bringes i blomst på samme måde: Amaryllis, tulipaner, narcisser og krokus egner sig også godt. 

Lige nu er det især hyacinterne og amaryllis, som er aktuelle. 

Foto: Nina Ewald

Metoden går i al sin enkelhed ud på at fylde et egnet glas med vand og lægge et blomsterløg på toppen – lige præcis, så vandet ikke rører ved løgets bund, for ellers kan det rådne. 

Derpå sættes en kræmmerhustop af papir ovenpå, og løget stilles køligt og mørkt i 6 - 8 uger. 

Sådan gør du

Find kønne glas, der egner sig til at drive løg i. Dvs. glas, der har en mere eller mindre bred krave foroven, som løgene kan hvile på, så de ikke falder ned i vandet. 

Klip passende toppe i kraftigt papir eller tyndt karton, à la kræmmerhuse. Lim den sammen og sæt dem over løgene. 

Efter et stykke tid i mørke udvikler løgene lange, hvide rødder, der tit fylder hele glasset.

Foto: iBulb

Inde under papirtoppene spirer løgene frem. Når spiren er så stor, at den fylder kræmmerhuset ud, tages glasset frem og stilles i stuen.

Så længe løgtoppene står i mørke, er de helt hvidlige, men så snart de kommer ud i lyset, begynder de at blive grønne. Det varer ikke længe, før også blomsterknopperne titter frem.

Foto: iBulb

Efter et par måneder står hyacinterne – og de andre blomsterløg – i fuldt flor og udsender skønne dufte. Alt efter hvilke glas de sættes i, og hvordan de styles, kan man skabe lige den stil og stemning, man ønsker.

Snyd med fremspirede løg

Hvis man ikke har tid eller tålmodighed til at vente de par måneder, hele processen fra løg til blomst tager, kan man ”snyde” og købe allerede fremspirede løg hos blomsterhandlere og i plantecentre - eller grave dem op i haven. 

Foto: iBulb

Løgene tages forsigtigt ud, og rødderne vaskes fri for jord og grus. Derpå anbringes de forsigtigt
i glassene med rødderne i vand.

Det er selvfølgelig en langt hurtigere metode, og der ser ud, som om du selv er løg-mester!

Foto: iBulb

Det ser også flot ud at have blomsterløg i cylinderglas. Det går nemmest med de forspirede løg i potter. 

De renses, som beskrevet ovenfor, der fyldes et lag småsten i bunden af glasset, og derpå stilles tre – fire løg tæt sammen, så de ikke vælter. Skub forsigtigt de længste rødder ned mellem stenene. 

Kilde: Løgdriverklubben Danmark