Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Sådan sætter du georginerne til spiring

Sensommerens farvepragt af georginer ligger langt ude i fremtiden. Men har du en forventning om glødende eftersommer, skal knoldene vækkes nu.

Georginer - eller dahliaer som de også kaldes - ligger som tørre knolde, enten i kælderen eller i poser i havecentret. Strengt taget er det ikke nødvendigt at lade dem spire indendørs, før de skal plantes ud, når faren for nattefrost er helt slut, men det giver et kærkomment forspring.

Georginer tåler ikke den mindste snert af frost, så de fleste steder i landet er vi henne i slutningen af maj, før sensommerens knolde kan komme ud i deres rette element. 

For at få et forspring i væksten, når nu sommeren er så kort, kan du lægge dine knolde til spiring indendørs fra marts. Det samme gælder for knoldbegonier.

Sådan gør du:

Fremgangsmåden for drivning af georginer og knoldbegonier er den samme og kan opsummeres i 7 punkter:

1. I en kasse med et lag pottemuld eller gødet spagnum fordeler du knoldene, så de vender den side op, der viser tegn på nye skud. Af og til udvikler knoldene de første rødder her i kasserne, og derfor er det godt, at pottemulden under dem er tilsat gødning, så bladene bliver flotte og grønne.

2. Vand med bruser på vandkanden hen over alle knoldene, uden de bliver helt gennemvåde.

3. Placer kasserne et lunt sted – temperaturer på 18-20 grader er passende – og med et godt lyst vindue i nærheden.

4. I løbet af de næste 3-4 uger vil der dukke skud med blade op. Efterhånden som de dannes, skal du begynde at vande lidt mere på knoldene.

5. I slutningen af maj/starten af juni lægger du knoldene ud i god løsnet jord, gerne tilført rigelig kompost. Knoldene lægges i render på 15 cm’s dybde for georginers vedkommende og 5-10 cm for knoldbegonier.

6. Afstanden mellem dahliaknoldene skal være ca.  50-60 cm for de høje, store sorter. Knoldbegonier skal lægges med 30 cm’s afstand.

7. Igennem sommeren må ingen af disse knoldplanter mangle vand eller gødning, da de skal producere mange blade og blomster på kort tid.

Del knoldene

Har du store georgineknolde og knoldbegonier, er det bedst at dele dem lige før udplantningen, når de første grønne skud har vist sig. Så kan du helt nøjagtigt se, hvilken del af knolden, der er i gang med at vokse.

Ved delingen skal du bruge en god skarp kniv og skære så snittet bliver så kort som muligt. På den måde bliver såret så lille som muligt – og den efterfølgende risiko for at der går svamp og råddenskab i knolden bliver mindre. Hver ny knold skal have mindst ét spirende skud.