Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Åbne Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Syv vinterblomstrende buske

Her får du et lille udvalg af buske, som kan give farve i haven om vinteren.

Troldnød, Hamamelis. Foto: Flickr

Troldnød, Hamamelis. Foto: Flickr

Vinteren er en stille tid i haven og langt de fleste planter er i dvale. Stauderne er visnet ned, og de løvfældende buske og træer står med nøgne grene. Men når man kigger ud af vinduet, eller går gennem forhaven, er det nu alligevel meget rart at der stadig er planter der viser livstegn og kan give små farveglimt. De stedsegrønne planter er helt uundværlige i haven, hvor de om vinteren er med til at give haven form og struktur. Om sommeren er de mere anonyme, men giver behagelige grønne pauser imellem blomsterne.

Hvis vi vil have blomster i vores haver om vinteren, så er udvalget ikke så stort, men der findes buske som blomster fra det sene efterår, om vinteren og i det allertidligste forår, hvor længslen efter blomster er størst.

    

1) Vinterjasmin

Vinterjasmin, Jasminum nudiflorum, begynder ofte at blomstre i november. Blomsterne er gule og sidder enkeltvis på de tynde, grønne grene, der helst skal støtte sig til et espalier, hvor grenene kan ledes opad, fx op ad en mur eller et hegn. Hvis grenene får lov at krybe hen ad jorden, vil de slå rødder.

Vinterjasmin er løvfældende, og for at bevare en køn busk og en god blomstring, skal den tyndes ud en gang imellem, hvor man fjerner nogle af de ældste grene ved basis. Busken trives bedst på en plads med en del sol. Vinterdækning med grangrene på den nederste del, vil de første år hjælpe planten med en god etablering. 

Skal vi åbne havelågen?

Hvis du er medlem, kan du logge ind og læse artiklen - og få adgang til en mængde spændende havestof. Du logger ind ved at trykke på "log ind her" i bunden af denne kasse.     Dygtige skribenter og fotografer laver materiale for Haveselskabet. Derfor er der ikke adgang for alle - det her område er kun for medlemmer. Medlemmer af Haveselskabet er lige så forskellige som deres have, men haveglæden den deler de.     𝘏𝘢𝘷𝘦𝘨𝘭æ𝘥𝘦 - 𝘰𝘮𝘵𝘢𝘯𝘬𝘦 - 𝘧æ𝘭𝘭𝘦𝘴𝘴𝘬𝘢𝘣 - 𝘵𝘳𝘰𝘷ær𝘥𝘪𝘨𝘩𝘦𝘥
Få Danmarks bedste havemagasin Få Danmarks bedste havemagasin
Få hjælp til havespørgsmål Få hjælp til havespørgsmål
Haveglæde i godt selskab Haveglæde i godt selskab
Er du allerede medlem? Log ind her