Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Forny haven i september

September er en skøn måned i haven. Ideel til at forny din have med stauder og stedsegrønne, der giver langstrakt blomstring, form og farve til haven gennem vinteren.

Tørketålende stauder der klæder hinanden. Foto: Jeanette Thysen

Tørketålende stauder der klæder hinanden. Foto: Jeanette Thysen

Haven bugner med struttende grøntsager, fyldte frugttræer og vildtvoksende stauder og det er tid til at tænke på forårsløg, hvis du vil tilføre haven nye livgivende oplevelser til foråret. September er også oplagt til at revurdere din haveplan, hvis din have mangler farve og form.

I september er vejret nemlig ideelt til at plante stauder og stedsegrønne, hvis du vil nå at hjælpe planterne godt i gang inden vinter. Jorden er stadig varm og luften er fugtig. Det giver planterne tid til at danne nye rødder og etablere sig inden vinter, som især er vigtigt for stauder og stedsegrønne.

Vent til gengæld med at plante løvfældende træer, hækplanter og barrodsroser til oktober-november, når de har tabt bladene og er ordentligt afmodnede.

September er også velegnet til at dele forårs- og sommerblomstrende stauder, som lodden løvefod, kærmindesøster og lammeøre. Til gengæld klarer de stauder, der stadig blomstrer, som sankthansurt, længeblomstrende storkenæb og asters sig bedre, hvis du venter med at dele dem til foråret.

Farvegivende efterårsstauder

En af de smukke stauder til sensommerhaven er havepurpursolhat, Echinacea purpurea, der med sine smukke kurvblomster tryllebinder blikket. Purpursolhat fås trods farveangivelsen i sit danske navn i et vidt spektrum af farver. Lige fra hvid og lime til gul, orange og rød over i de pink og purpur. For at få succes med purpursolhat er jord og lys afgørende. De trives bedst i fuld sol og tør men fugtighedsbevarende jord, og ynder ikke våd jord, der får dem til at rådne om vinteren.

Selvom der hvert år kommer mange spændende nyheder, så er den gamle kending 'Magnus' fortsat blandt de sundeste og sikreste sorter, hvis du vil have succes med purpursolhat i haven. 

Asters er blandt de andre lysende og længeblomstrende stauder i efterårshaven, der blomstrer over flere måneder. De fleste sorter kræver en tør og solrig vokseplads og kan ofte være drilske. Enten bliver de høje som et ondt år, så de vælter ud over de øvrige stauder efter al den regn som Vorherre tilsmiler os med. Ellers også plages de ofte af meldug.

Sorten Eurybia macrophylla 'Twilight' (syn. Aster macrophyllus ’Twilight’) er blandt de sunde og tillokkende sorter, der ifølge Poul Petersen fra Overdam Planteskole også kan trives på mere lerede jorde. Den bliver omkring 80 cm høj og blomstrer fra juli-august og frem til september-oktober.

Form, farve og pynt med stedsegrønne

September er også ideel til at plante stedsegrønne. De giver form og farve i haven hele året, men især i vinterhalvåret træder de frem og viser for alvor deres værd i haven. Samtidig tjener de mange forskellige formål, som farvegivere, rumdannere og til pyntegrønt. Foruden de klassiske taks, tuja og buksbom, er der også mange andre stedsegrønne alternativer.

Ønsker du materiale til pynt er kransecypres, Chamaecyparis pisifera 'Squarrosa', (bedre kendt som blød ene) med sine grå-grønne og bløde nåle en fin plante. Køb blot rigeligt både i antal og størrelse for de vokser langsomt, så du skal have noget at tage af, hvis du vil klippe til kranse og dekorationer.

Prøv også gerne nye varianter af stedsegrønne, der kan give en smuk og anderledes beplantning til krukkerne. Prøv for eksempel gul trådcypres, Chamaecyparis pisifera 'Filifera Sungold' der er fin til at farve hele vinteren.

Husk blot altid at plante stedsegrønne i store krukker og vande dem godt både sommer og i frostfrie perioder vinteren for at undgå at de tørrer ud og bliver brune.