Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Åbne Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Sådan driver du juleroser i blomst til jul

Det er i november, du skal i gang, hvis juleroserne skal drives frem, så de blomstrer til jul.

Juleroser, Helleborus niger, er en fantastisk plante. Store stedsegrønne blade, der er fremme hele året, og store hvide blomster fra begyndelsen af vinteren og helt til maj. Hvilke andre stauder kan byde på den slags gå-på-mod? 

Der er et lidt misvisende signal i selve ordet julerose. Dels er Helleborus ikke en rose, og dels er den sjældent i blomst til jul, men først hen i januar-februar alt efter vejret.

Sæt fut i blomstringen

Du kan selv fremskynde blomstringen ved at skabe et lidt lunere klima for den enkelte plante. Sætter du en klar glasklokke hen over planten i november, kan du være heldig at se blomsterne folde sig ud lige op til jul.

Sæt klokken over planten, så midten, hvor de små nikkende hoveder af blomsterknopper er sat, er lige i midten. Bladene skal ikke dækkes, kun de spirende blomsterskud.

Samtidig kan du drysse lidt kalk omkring plantens rødder uden for klokken. Helleborus kan godt lide at vokse i kalkholdig jod og med meget organisk materiale om fødderne. Altså rigelig med kompost i de øverste jordlag, hvor julerosernes rødder befinder sig.

Den tåler at vokse mange, mange år på det samme sted i haven uden at blive plantet om, delt eller passet. Den eneste pasning er at drysse kalk og klippe de trætte blade af hvert forår, når de nye blade skyder op af jorden. Og hvis du har noget kompost eller andet organisk materiale, vil julerosen blive glad for at få strøet lidt omkring sig en gang om året.

Klip og stik

Når blomsterne er fremme på deres lange stilke, kan du tage en buket ind i stuen. Du kan få juleroserne til at holde bedre ved at prikke i det nederste af stænglen. Så holder hver blomst en uges tid i en ikke alt for varm stue. Hvis du vil gøre endnu mere for at sikre et godt resultat i vasen, så tag vasen med ud, så du kan sætte de afklippede stængler direkte i vand, når du har klippet dem af. Juleroser tåler ikke ret godt at være uden vand i ret lang tid.

De fleste Helleborus sår selv næste generation. Kigger du omkring planten, er der sandsynligvis en del småplanter, der er klar til at komme ud på mere plads og få deres eget liv.

Vent til foråret med at grave dem op, så har de bedre muligheder for at klare flytningen. Plant de små i potter eller på en række i køkkenhaven, hvor de kan vokse de næste par år. Helleborus blomstrer først efter tre-fire års vækst. Til gengæld forsætter de i 10-20 år!