Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Forlæng sæsonen i staudebedet

I Haveselskabet vil vi gerne dele et et par tips med dig, så du kan skabe lidt mere liv og stemning i staudebedet i den mørke årstid.

Bispehue med frost. Foto: Frank Kirkegaard

Bispehue, Epimedium, med frost. Foto: Frank Kirkegaard

Med frostnætter og vintertid på vej er det mange steder ved at være slut med de gode oplevelser i staudebedet. Enkelte stauder lyser op med flotte høstfarver, inden de takker af, men de fleste toner lige så stille ud og lægger sig til hvile oven på jorden.

Stedsegrønne planter giver farve til vinterhaven

Det er en god idé at plante enkelte mindre buske ind imellem stauderne. De kan med fordel være stedsegrønne, så der er punkter med farve og struktur gennem hele vinteren.

Buksbom er en klassiker, der trives både i sol og skygge. Den kan tåle skyggen fra stauderne om sommeren og stadig stå tæt og grøn hele året. Desuden vokser den langsomt og kan holdes tæt klippet, så den ikke bliver for dominerende.

Græsser giver modspil til stauderne

Prydgræsserne giver en flot baggrund til staudernes farvepragt om sommeren, men de træder for alvor i karakter i efteråret og holder førerpositionen hele vinteren.

Når stauderne takker af for året, bliver græsserne stående. Mange af dem får flotte høstfarver og blomsterstande sidst på sæsonen. Resten af vinteren står de med deres dekorative løv og er smukke i modlyset fra den lave sol.

Det er hårdføre planter, der bliver stående i rusk og regn. Og når frosten kommer, er de blot endnu smukkere som levende isskulpturer i haven.

Ranke stauder

I det sene efterår er der ofte halv pris på stauder rundt omkring i plantecentrene. De står som regel også og ser meget kedelige ud efter en lang sæson som salgsobjekter.

Men ind imellem er der stauder, der står flotte og ranke, og som måske oven i købet har dekorative frøstande. Køb dem! De er med til at give højde og oplevelser i staudebedet hen over vinteren. Derudover gemmer de på en masse frø til fuglene, og insekterne kan også godt lide et gemmested, der er hævet over jorden.

Vintergrønne stauder

Det er ikke alle stauder, der visner ned og forsvinder om vinteren (selv om det egentlig er definitionen på stauder). Enkelte, som fx kæmpestenbræk, bispehue og juleroser, beholder de grønne blade og skifter dem først ud i løbet af foråret.

Andre stauder får høstfarver og visner efterhånden, men bladene bliver siddende langt hen på vinteren. Bladene er med til at beskytte planterne mod hård frost, og de skal ikke fjernes før til foråret, når de bliver kedelige at se på.

Plant de vintergrønne planter ind mellem de øvrige stauder og læg visne blade ind imellem, så jorden i hele staudebedet er dækket. Det giver en god og sund jord.