Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Nedbør i store mængder - Hvad gør vi i haver og byer?

Få mere nedbør og tørke robust have. Mød prof. Marina Bergen, haveejer Pia Klee og Jesper Kuhn fra Klimasekretariatet.

I Danmark oplever vi stigende og voldsommere nedbør på grund af de globale klimaændringer. Nedbør, som betyder vand i kældre, oversvømmede gader og oversvømmede haver, som ofte har svært ved at få vandet væk igen. Men sådan behøver det ikke være, siger Professor Martina Bergen Jensen, som er professor i klimatilpasning på Københavns Universitet

Nedbøren i sig selv er ikke problemet, men den måde vi har indrettet byerne på, med mange hårde overflader, gør at vandet samler sig hurtigere end jorden kan tage imod. Byer og haver kan klimatilpasses så vandet kan parkeres indtil jorden kan optage det.  Byer og haver skal gentænkes, hvor vi bruger naturens metoder til at absorbere og deponere regnvandet ved at ændre beplantning, skabe regnvandsbede, grønne tage, plantevægge, og skabe plads til vandet i design af haver og byer.

Haveejer Pia Klee har ombygget sin have til regnvandshave, hvor alt regnvand fra tag og betonflader afledes til haven. Her kan vandet både optages af beplantningen eller gemmes til tørre perioder. Pia vil fortælle om processen og hvordan planer om regnvandshaver kan realiseres.

Jesper Kuhn fra Helsingør Kommunes klimasekretariat vil orientere om det kommunale perspektiv mht. håndtering af tag og overfladevand på matrikel.

Du kan høre om Marina Bergen Jensens forskning her:

Regnvand i byer og haver

 

Du kan læse mere om Pia Klees regnvandshave her:
Regnvandshaven

 

ARRANGEMENTER ER I SAMARBEJDE MED HELSINGØR KOMMUNES KLIMASEKRETARIAT OG DEL AF HELSINGØR KLIMAUGE


Find arrangement

Kulturhus Nordvest, Abildgaardsvej 2 Helsingør 3000 - | Åben i Google Maps