Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Vi går også i haven i fremtiden

Ny tid og ny struktur i Haveselskbabet

Ny tid og ny struktur

Haveselskabet har eksisteret siden 1832 – og har lige så længe delt ud af gode råd, inspiration og erfaringer til danskerne om, hvordan de kan dyrke deres haver. Verden ændrer sig hele tiden, både globalt og lokalt, og det vil den landsdækkende og almennyttige forening Haveselskabet gerne omfavne, så danskerne også i fremtiden ved, hvor godt gulerødder fra egen have smager og har nogen at dele deres haveglæde og begejstring for både roser og hjemmehørende, danske planter med. Det skal en ny struktur for Haveselskabet være med til at sikre.

En tydelig forankring i hver kommune giver mulighed for gennem samarbejder på tværs og involvering af haveejerne at styrke den lokale dagsorden om øget biodiversitet og et bæredygtigt miljø

Den nye haveejer

”Vi har gennem længere tid set, at mennesker orienterer sig ud mod verden, men når det kommer til gode råd og fællesskab, så leder vi efter dem lokalt” siger formand for Haveselskabet Marie-Louise Veber Paustian og tilføjer ”En tydelig forankring i hver kommune giver mulighed for gennem samarbejder på tværs og involvering af haveejerne at styrke den lokale dagsorden om øget biodiversitet og et bæredygtigt miljø". 

Derfor har Haveselskabet, der bl.a. udgiver magasinet HAVEN og står bag en landsdækkende haverådgivning, nu ændret den tidligere måde at være organiseret på. Fra at være inddelt i noget, der minder om de gamle sogne og tidligere amter, har foreningen vedtaget et mål om at have lokale afdelinger i alle landets kommuner.

Frivilligheden blomstrer

Det er et ambitiøst mål, men også et realistisk mål, mener direktør Charlotte Garby fra Haveselskabet.

”650 frivillige er lige nu med til at drive foreningen, og vi mærker en spirende forandring i, hvordan man ønsker at være frivillig. Vi oplever en ny generation af lokale frivillige, som har et globalt udsyn og følger med i, hvad der rører sig rundt om i landet og i verden, men som samtidig er meget interesserede i at gøre en forskel helt lokalt, der hvor de bor,”.

 

”Den nye generation af frivillige er lokalt forankrede, men følger med i, hvad der rører sig både nationalt og lokalt. Lige nu er blandt andet grøn omstilling og biodiversitet højt på dagsordenen, men det er også interessen for igen at dyrke køkkenhaven og spise efter årstiden, ligesom mange har fået øjnene op for, hvad haven med sæsonernes skiften, fuglekvidder og ro kan gøre for os i en travl og digital hverdag. Vi oplever, at det optager de frivillige, som gerne vil engagere sig og gøre en forskel i deres lokalsamfund” fortsætter Charlotte Garby fra Haveselskabet.

 

Fra en frivillig til en anden – lokale bestyrelser hjælper hinanden

Haveselskabets medlemmer skal derfor nu nedsætte nye bestyrelser, som lokalt vil være med til at sætte fokus på f.eks. biodiversitet og havefællesskaber i deres lokale kommune. I mange kommuner har vi allerede bestyrelsesmedlemmer og i andre starter vi helt på ny.

Fællesskabet omkring det lokale grønne liv er også rammen for Haveselskabets aktiviteter med bl.a. at sørge for, at nye haveejere bliver bevidste om, at det faktisk ikke er svært at dyrke haven.

De nuværende bestyrelsesmedlemmer i foreningen er en aktiv del af forandringen, og der er klare meldinger på, at de gerne vil dele deres erfaringer og hjælpe til der, hvor der skal opbygges nye bestyrelser. I Favrskov Kommune har de tre tidligere havekredse allerede fundet sammen i en ny afdeling for Haveselskabet, og i Rebild er ved at blive nedsat en helt ny afdeling med egen bestyrelse. Det samme er tilfældet i Holbæk, hvor der allerede er indkaldt til stiftende generalforsamling.

 

En lang og demokratisk proces

Haveselskabets struktur var, ligesom mange andre landsdækkende foreninger, lavet før den digitale udvikling. I dag er det nemt at kommunikere med foreningen 30.000 medlemmer via f.eks. e-mail eller nyhedsbrev. Den lokale synlighed har fået en anden og mere vigtig forankring i dag, nemlig at være til stede der, hvor haveejernes tilhørsforhold er – i den kommune, som deres have ligger i.

Den nye struktur, der netop er blevet vedtaget på Haveselskabets repræsentantskabsmøde den 22. april, er resultatet af et langt, demokratisk forløb, hvor det første frø blev sået i 2021.

”Vi er endt et andet sted end der, hvor vi begyndte. Det, der blev vedtaget på repræsentantskabsmødet, er resultatet af møder rundt i hele landet, hvor vi har fået input fra alle vores bestyrelsesmedlemmer i de lokale kredse og afdelinger. Oplægget tilgodeser medlemmer i hele landet. Når man skal lave vedtægtsændringer, er det en lang og demokratisk proces, og det er denne strukturændring et resultat af”, siger formand for Haveselskabet Marie-Louise Veber Paustian. 

 

Faktaboks

 

  • Haveselskabet er en almennyttig forening (NGO) med 30.000 medlemmer og 650 frivillige fordelt over hele landet.
  • Haveselskabet har eksisteret siden 1832 og har siden 1900 udgivet magasinet HAVEN, der giver inspiration og havefaglig rådgivning til landets haveejere.
  • Fremtidens Haveselskabet og tilhørende ny struktur vil løbende blive udrullet hen over de kommende år.
  • Arbejdet med en ny struktur har stået på siden 2021, og er resultatet af en lang, demokratisk proces, hvor alle lokale kredse og afdelinger er blevet hørt og er kommet med input undervejs.
Læs mere

 

Fordele ved ny struktur

  • Nærvær i lokal kommune

  • Mulighed for at sætte den grønne omstilling på dagsordenen i kommunerne

  • Tiltrække nye frivillige