Valnøddesnaps – 2 slags
I efteråret kan du plukke de grønne valnødder til (næste års) julesnaps, før de bliver for hårde i skallen. Men du kan også lave snaps af de tørrede valnøddeskaller. Få opskrifterne hér.
Opskrift på valnøddesnaps med grønne valnødder
Det tager kun 10 minutter at lave valnøddesnaps, men du skal alligevel have lidt tålmodighed, for den skal trække minimum et år før den bliver rigtig god og er drikkeklar. Til gengæld smager den himmelsk!
Du skal bruge:
- 5-10 grønne og umodne valnødder
- 1 flaske vodka eller smagsneutral snaps
- 1 glas med låg på ca 1 liter
- 1 portion tålmodighed
1. Høst
Tag 10 grønne valnødder lige fra træet, vaske dem og flæk dem i kvarte med en skarp kniv. Brug handsker, hvis ikke du vil have brune fingre resten af weekenden.
2. Fyld på glas
Læg valnødderne i et glas. Glasset skal være dobbelt så stort som valnødderne fylder. Det er vigtigt, at de har mulighed for at ånde. Hæld spiritus fx Brøndumsnaps eller vodka over til dine valnødder så de lige er dækket (ca. 4-5 dl).
3. Hav tålmodighed
Skru låget fast og stil snapsen væk – gerne i et mørkt skab. Ryst gerne dit glas hver 14. dag og løft gerne låget også så det får lidt ilt igen. Valnøddesnapsen skal trække i mindst 5 måneder, så er den klar.
4. Filtrér
Tag nødderne op og filtrer snapsen gennem et kaffefilter et par gange. Din valnøddesnaps essens skulle gerne få en flot, mahogni farve.
Kom det i en flaske og lad det stå minimum 1 måned – gerne 6 måneder.
5. Hav lidt mere tålmodighed
Essensen fortyndes med Brøndum eller vodka, indtil smagen passer. Forholdet mellem koncentrat og snaps er omkring 1:6. Prøv dig lidt frem til du rammer din egen smag.
Når du har fortyndet essensen, skal den stå i 1 måned mere, så smagen får lov til at samle sig og bliver knap så sprittet.
Tip: Jo længere tid du lader en valnød snaps stå og lagre, jo bedre bliver den.
Opskrift på snaps med brune valnøddeskaller
Du skal bruge:
- Knækkede valnøddeskaller
- 1 flaske vodka eller smagsneutral snaps
- 1 glas med låg på ca 1 liter
- 1 portion tålmodighed
1. "Høst"
Spis et godt antal valnødder, så du står tilbage med de brune skaller.
2. Fyld på glas
Fyld et glas ca. halvt op med valnøddeskaller. Tilsæt Brøndumsnaps eller vodka, og sæt låget på dit glas.
3. Hav tålmodighed
Lad snapsen trække i 11 måneder. Ryst gerne glasset etpar gange om måneden.
4. Filtrér
Efter 11 måneder filtrerer du valnøddeskallerne fra gennem et kaffefilter. Hæld den på en flaske.
5. Hav lidt mere tålmodighed
Lad den færdige kryddersnaps hvile 2-3 uger, før du nyder den.
Tip: Hvis du ønsker en stærkere snaps, skal du blot lade skallerne trække længere.