Gå til hovedindhold
Foto: Flickr
Foto: Flickr
Artikel - Havetips

To slags valnøddesnaps

I august kan du plukke de grønne valnødder til julesnapsen, før de bliver for hårde i skallen. Men du kan også lave snaps af de tørrede valnøddeskaller.
Gusta Clasen og Laila Sølager - 
19. september 2017

Opskrift: Snaps med grønne valnødder

  1. Tag 10 grønne valnødder lige fra træet, og flæk dem i kvarte med en skarp kniv. Brug handsker, hvis ikke du vil have brune fingre resten af weekenden.
     
  2. Læg valnødderne i et glas og fyld 3,5 dl. Brøndum snaps eller vodka på. Skru låget fast, og stil snapsen væk - gerne i et mørkt skab.
     
  3. Valnøddesnapsen skal trække i 3-4 måneder - så er den klar.
     
  4. Inden du serverer den, filtreres valnødderne fra gennem et kaffefilter, og den maghoniegule snaps fortyndes med Brøndum eller vodka, indtil smagen passer. Forholdet mellem koncentrat og snaps er omkring 1:6.
     
  5. Du behøver ikke skynde dig at drikke snapsen. Den bliver bedre og bedre, jo længere tid du gemmer den - men det kræver jernvilje at vente længe, for den smager himmelsk!

En glas med valnøddesnaps. Foto: Laila Sølager

Opskrift: Snaps med valnøddeskaller

1) Fyld et sylteglas cirka halvt op med valnøddeskaller - du kan fint bruge skallerne efter julens nøddespisning.

2) Fyld glasset op med vodka eller Brøndum snaps.

3) Lad snapsen trække i et halvt år. Ryst gerne glasset ind imellem.

4) Filtrer gennem et kaffefilter.

5) Lad gerne snapsen hvile en månedstid eller længere efter filteringen.

Danmarks bedste havemagasin

Bliv medlem af Haveselskabet og få 5 numre af magasinet HAVEN for 325 kr. - kan ikke købes i butikkerne.
Luk

Find din afdeling

Vælg et område på kortet
Tilbage til alle afdelinger

Vælg afdeling eller kreds