Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Prydhaven Havens Problemer Biodiversitet Andet

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Haveskoler Arrangementer Skærehaveskolens univers Havefestival Køkkenhaveskolens univers Åbne Haver Cph Garden Digitale haveoplevelser Hjem og Haveliv

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Medarbejdere Foreningen Haveselskabets have Værdier, mission og vision Støt havesagen Kontakt Presse Kommercielle samarbejder Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Generalforsamling 2017

Den seneste generalforsamling for Tønder Havekreds findes her.

Dagsorden til Tønder Havekreds generalforsamling i Det Blå Gymnasium den 6. februar 2017.

1: Valg af dirigent. Hanne Andersen blev valgt.
2: Formandens beretning. Godkendt.
3: Kassererens Beretning. Godkendt. Året gav et lille overskud.
4: Indkomne forslag. Ingen
5: Valg.
     På valg er bestyrelsesmedlemmerne
     Valborg Matthiesen. Genvalgt
      Kirsten Mikkelsen. Genvalgt
      Maj-Britt Petersen. Genvalgt.
Joan Holm Schmidt blev nyvalgt til bestyrelsen

Suppleanter:
Lene Thorup. Genvalgt
Pia L. Hansen. Genvalgt.

6: Eventuelt. Orientering om årets program.

 

Beretning

Beretning ved Tønder Havekreds Generalforsamling i Det Blå Gymnasium, 6. feruar 2017.

 

Vintergækker og erantis har stukket hovedet op af jorden for at fortælle, at foråret er på vej.  Kalenderen siger vinter, men de spæde forårsblomster har spredt optimisme.  Hvis nogen spørger, om jeg har en yndlingsblomst, bliver jeg vist svar skyldig, men vintergækken er tæt på at være det.

Vi kan i Tønder Havekreds se tilbage på 2016, hvor der var fine oplevelser og frem til 2017, hvor vi håber, vi kan byde på lige så gode  arrangementer til medlemmerne og til alle andre, der har lyst til at være med.

Lad mig begynde 2016 med udflugten. Vi beundrede Enemærkets Hostahave ved Ringkøbing, faldt i staver over blomsterhavet i Laubjergs Planteskole og Rosenhave, og vi sluttede med at nyde kagen, kaffen og rundvisningen i Henne Kirkeby Kros køkkenhave. En dejlig tur, som jeg tror, at alle nød.

Desværre var der tomme pladser i bussen. Det gav underskud. Det tog vi med oprejst pande, for medlemmerne skal også have noget for kontingentet. Men det tog alligevel lysten til at arrangere en ny tur i år.

Vi havde plantemarkeder i april og september. De er stensikre successer. I september havde Handelsstandsforeningen også arrangeret bagagerumsmarked. Det blev det hele bestemt ikke ringere af.

Vi begyndte året med en generalforsamling her i Det Blå Gymnaskium. Dengang fik vi en rundvisning ved tidligere forstander Poul Erik Vestergaard Frandsen. En meget spændende aften.

I maj havde vi en orkideaften med Irma Søndergaard fra Givskud, Hun kom med bilen fuld af orkideer, gødning og jord, og hun kom først og fremmest med et godt foredrag om orkideer og hvordan, vi passer dem. En aften, som mine orkideer hjemme i vindueskarmen har haft glæde af.

I juni besøge vi to "hemmelige" haver i det indre Tønder. En oplevelse - hvis det da bare ikke havde øsregnet hele tiden. De to værtsfolk tog det fra den humoristiske side og havefolk er jo ikke bange for regn, så det gik. Fantastisk er det under alle omstændigheder at se, hvor meget, man kan få ud af  et lille frimærke jord.

Fællesmødet med Vestslesvigs Havekreds handlede denne gang om den klippede have. Et foredrag, som de specielt interesserede kunne hente mange ideer i.

Vi sluttede året med et besøg hos Kroghs Grønt. Det var der desværre ikke mange, der havde lyst til at være med til. Synd for dem, for deltagerne  fortalte begejstret om en rigtig god aften.

Lidt senere vil jeg giver en orienering om det kommende års program. Vi håber, det falder i medlemmernes, altså jeres, smag.

I det hele taget vil vi gerne lægge et program, der tilgodeser medlemmerne. Vi spænder vidt i foreningen, og det kan være lidt af en kunst at ramme alle. Men vi forsøger.

Det er jo ingen hmmelighed, at Haveselskabt kæmper hårdt for at holde medlemstallet. På landsplan er der omkring 30.000 medlemmer. Vi har 84 af dem her i Tønder-kredsen.

Jeg har egentlg indtryk af, at mange flere er interesseret i have og i dyrkning af haven. Jeg vil tro, at mange flere ville kunne glæde sig over at få Haven ind gennem brevsprækken 10 gange om året, men det er åbenbart svært, at få dem overbevist.

Vi hører om, hvordan det at være selvforsynende  er blevet en trend. Folk dyrker selv grøntsager og krydderurter til køkkenet. Jo, men med så mange andre ting tager det tid, før trenden havner i Tønder. Men måske når glæden ved selvdyrkede grøntsager også ned i dette hjørne af landet, for ingen af os er i tvivl om, hvor lækkert det er at kunne gå ud i haven for at hente rabarber, stikkelsbær, salat eller jordbær. De gode råd til, hvordan det lykkes, kan man jo få hos os i haveselskabet.

At der er god grund til, at slå et slag for haven og for dyrkning af haven, er også, at havearbejde virker afstressende og dermed helbredende på mennesker, der går ned med stress. Det forskes der efterhånden en del i, og terapihaver er ved at skyde op flere steder. De fleste af os ved vist fra os selv, at det er rigtigt. En dag i haven gør godt, hvis humøret står på nul. Der er god grund til at slå et slag for haven. Og så har jeg sagt det før, men gør det nu igen: Havefolk er dejlige at være sammen med. 

I år gør Haveselskabet et forsøg på at nå ud til hele den danske befolkningn med den store Udstilling Cph Garden 2017 i Valbyparken i København. Her er alle sejl sat til med showhaver, konkurrencer og underholdning. Måske kan det medvrike til, at flere får øjnene op for Haveselskabet,

I oktober i år havde Haveselskaebt indbudt alle kreds- og afdelingsformænd til en konference i Vejle. Det var måske ikke helt de vises sten, man fandt ved den lejlighed, men der blev diskuteret og  lagt ideer frem. Haveselskabet har planer om endnu en konference i år, så hvis I har gode ideer, kritik eller andet, så kom endelig frem med det. Send os en mail eller ring os op, så har vi mulighed for at tage jeres forslag med.

Hovedselskabet har en økonomi i balance. Der er styr på tingene. Dermed er der også et godt grundlag for en livskraftig forening fremover.

Her i Tønderkredsen er der også en økonomi i god balance. Det vil I høre om senere, ligesom I får en orientering om de kommende arrangementer. Sæt kryds i kalenderen og mød op. Det til glæde hele bestyrelsen, som jeg i øvrigt skylder stor tak for godt arbejde og ikke mindst godt humør i det år, der er gået.

Lene Alsing