Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Fremtidens have har fokus på ro

Mental sundhed, kampen mod informationsoverload, søgen efter stilhed og det taktile er 3 megatrends, som der er særligt fokus.

Har vi brug for haven i fremtiden?

Fremtidens have fokuserer på mental sundhed, og på hvordan vi finder ro i en travl hverdag. Det handler bl.a. om at skrue lidt ned for lyd, duft og synsindtryk men til gengæld skrue op for følesansen, altså det vi fysisk kan mærke, for at få tankerne ned i kroppen.

Foto af showhaven taget med drone

Haven som refugium

Ideen om haven som et refugium er ikke ny – men det nye er, at vores behov for et hvilested væk fra verdens stress og støj er stigende, og at haven kan blive et sted, som bidrager til vores trivsel og sundhed.

Der er skruet ned for lys, lyd og duft, og til gengæld skruet op for det taktile, altså følesansen. Det handler om at få tankerne ned i kroppen, om at skabe nærvær – og her betyder det meget, at vores følesans bliver involveret.

Stilhed – den støjdæmpede have. Ved hjælp af støjskærme og beplantning vil flere og flere forsøge at lukke af for visuel støj og støj fra især trafik.

Hvile – den kravfri have. Haven som ramme om hvile, som et sted hvor det er ok at hente kræfter frem for at bruge dem.

Sundhed – haven som et sted, der kan bidrage til vores sundhed – både mentalt og fysisk. F.eks. ved at vi dyrker sunde urter i haven.

Fremtidshavens planter

Udover selvfølgelig at indeholde en køkkenhave, for at vi kan være selvforsynende, så skal havens planter bidrage med at påvirke de 3 ovenstående metaemner - og et forslag på planter kunne være. 

Træer og buske

  • Almindelig vedbend, Hedera helix ‘Woerner’
  • Rød japansk løn, Acer palmatum ‘Atropurpureum’
  • Blodblomme, Prunus cerecifera ‘Nigra’

Stauder 

  • Havestokrose, Alcea rosea ‘Nigra’ 
  • Lægekvæsurt, Sanguisorba officinalis ‘Tanna’
  • Mosebunke, Deschampsia cespitosa ‘Bronzeschleier’
  • Oktobersølvlys, Cimicifuga simplex ‘Punk Spike’
  • Rød fredløs, Lysimachia atropurpurea ‘Beaujolais’.

Fra Fremtidshaven. Foto: Ann Malmgren

 

Showhave til Cph Garden 

Til Cph Garden designede Catrine Hancke en showhave med fokus på fremtidens have. 

Showhaven er udformet på baggrund af såkaldte megatrends for fremtidens haveliv - dvs. overordnede mønstre for fremtidens forbruger, så den ville give gæsterne et helt unikt kik ind i fremtidens haveliv.

Juryen mente bla., at haven med sin rolige, enkle, minimalistiske - og smukke - stil giver et overraskende bud på fremtiden i haven. 

Landskabsarkitekt Catrine Hancke stod sammen med anlægsgartner Kirkegaard bag showhaven FREMTIDSHAVEN, som fik en bronzemedalje ved Cph Garden 2019. Partner på haven var Juliana.

.

Juryen tildelte "Fremtidshaven" en bronzemedalje.

Havens designer

“Da Haveselskabet ringede til mig og spurgte, om jeg havde lyst til at tegne fremtidens have, sagde jeg straks ja - også selvom jeg slet ikke tegner haver.

Havearkitekt Catrine Hancke

Jeg er nemlig uddannet landskabsarkitekt, og tegner store byrumsopgaver og udearealer til hospitaler og kraftværker. Men fremtidens have, det lød spændende. En mulighed for at dykke ned i den fascination, der var udgangspunktet i mit valg af uddannelse og siden levevej; fascinationen af naturen og hvordan naturens virkemidler påvirker vores følelsesliv”. 

Fremtidens have er blevet til i samarbejde med pej gruppen, som har bidraget med deres forskning i fremtidens forbrugsmønstre og tendenser.

Også tak til

  • Sandstone,som har bidraget med belægning.
  • Birkholm Planteskole. som har bidraget med Mobilane (grøn afskærmning) og planter.