Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere

Opsamling af regnvand

Regnvand kan opsamles i tanke og kar og bruges til vanding af havnes planter eller indgå som et kunstnerisk element i haven.

Det er altid en god idé at kombinere flere regnvandsløsninger. En model kan være, at bruge regnvandet til vanding i haven, inden det ledes videre til et regnbed, en forsænkning eller en faskine. Det kan du gøre ved at etablere en regnvandstank eller en tønde i forbindelse med nedløbsrøret.

Tønde

Hvis du gerne vil samle dit regnvand i en tønde, kan du lede vandet til tønden ved at vende nedløbsrøret og koble det på tønden via et hul i siden. Alternativt kan vandet løbe ind for oven, det afhænger lidt af tøndens udformning. 

Vigtigt er det selvfølgelig, at du får sat en hane på, så du kan tappe vandet til vanding i haven. På nogle tønder er der allerede når du køber dem, monteret en hane. På andre, må du selv i stå for den del. Stil tønden på et stativ eller lignende, der er højt nok til at du kan få en vandkande ind under hanen. 

Et filter i tønden kan være en fordel, så du får sorteret blade og andre ting fra vandet. Her er et eksempel på et biologisk filter, der kan monteres på indersiden af tønden. 

Filter

Tønde


Tank 

En nedgravet tank kan også være en mulighed. Vandet skal pumpes eller tages op med spand.

Hvis vandet selv kan løbe fra tanken, ledes det fra huset i rør under terræn, hvor røret bores ind i siden på den nedgravede tank.

Nedgravet tank

Nedgravet tank

Kar

Åbne kar og fuglebade er også en måde både at opsamle vand på og få synligt vand i haven. De kan sættes i forbindelse med nedløbsrøret, være opsamling af overløb fra en regntønde eller være en lavning i en rende, hvor der lægges bassinfolie i bunden, så vandet ikke siver ned. For at skjule folien, kan du lægge natursten i bunden. 

Kar

Du opnår den bedste løsning ved at kombinere opsamling af regnvand med andre regnvandsløsninger. Læs mere om andre regnvandsløsninger her.

Kar_