Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere

Sådan anlægger du en naturlig blomstereng til glæde for insekterne

Mange haveejere har et ønske om at støtte biodiversiteten og gøre noget godt for insektlivet og de vilde planter. Det kan man fx med en blomstereng. Her får du en vejledning i at anlægge en naturlig blomstereng til glæde for insekterne og biodiversiteten.

Blomsterende eng, hvor blomsterne har overtaget frem for græsserne. Foto: Flickr/Amanda Slater

Blomsterende eng, hvor blomsterne har overtaget frem for græsserne. Foto: Flickr/Amanda Slater

En blomstereng behøver ikke at være større end et par kvadratmeter, så alle kan være med. Insekterne vil værdsætte hver en lille blomst, og hvis vi alle gav et lille hjørne til naturen, ville det være et stort skridt frem for vores biodiversitet.

Et ordentligt forarbejde er afgørende

At anlægge en vild blomstereng kan volde store problemer, hvis man ikke gør forarbejdet ordentligt. Mange oplever, at haven vokser til i tidsler, agerkål eller brændenælder, eller at græsset overtager pladsen og udkonkurrerer de sarte blomster for derefter at lægge sig ned i et tykt, vådt lag og rådne. Den dyre frøblanding, man såede ud, bliver kun til et par forkølede morgenfruer og græs. Og det var jo ikke målet. Men hvad er egentlig målet? Og hvordan kommer man derhen?

Skal vi åbne havelågen?

Hvis du er medlem, så kan du gå ind af havelågen og få adgang til en mængde spændende havestof. Her har dygtige skribenter og fotografer lavet materiale for Haveselskabet. Derfor er der ikke adgang for alle - det her område er kun for medlemmer. Medlemmer af Haveselskabet er lige så forskellige som deres have, men haveglæden den deler de. 𝐻𝑎𝑣𝑒𝑔𝑙æ𝑑𝑒 - 𝑜𝑚𝑡𝑎𝑛𝑘𝑒 - 𝑓æ𝑙𝑙𝑒𝑠𝑠𝑘𝑎𝑏 - 𝑡𝑟𝑜𝑣æ𝑟𝑑𝑖𝑔ℎ𝑒𝑑
Få Danmarks bedste havemagasin
Få hjælp til havespørgsmål
Haveglæde i godt selskab
Er du allerede medlem? Log ind her