Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Andet Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Køkkenhaveskolens univers Skærehaveskolens univers Åbne Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

7 gode hjemmehørende arter i haven

Nogle hjemmehørende arter er nemmere at få til at fungere i haven end andre. Her er 7 gode hjemmehørende stauder og to-årige planter, som giver masser af værdi til en almindelig have.

Blomstereng. Foto: Flickr/Ashley Coates

Blomstereng. Foto: Flickr/Ashley Coates

Det behøver ikke at kræve en stor indsats at gøre plads til nogle vilde planter i haven. En del af de hjemmehørende arter - altså planter, der også findes i vores natur - kan fungere fint i havens krukker eller bede. Her har vi valgt 7 stauder eller to-årige, som bidrager med flot blomstring om sommeren og som mange har gode erfaringer med at dyrke i haven.

Almindelig torskemund

En fin, lysegul staude, der især trives på næringsfattig og veldrænet jord. Den kan blive 20-50 cm høj og får smukke læbeblomster, der kan have en orange midte. Kan blomstre længe fra midt i juli til september.

Almindelig knopurt, Centaurea jacea

Knopurt bliver en 40-60 cm høj staude med markant lyserøde blomster henover sommeren med hovedblomstring i juli.

Almindelig fingerbøl, Digitalis purpurea (to-årig)

Kendt af de fleste haveejere for de op til 1,5 m høje stængler med mange klokkeformede, lyserøde blomster. Blomstrer som regel i løbet af juni. En to-årig plante, det vil sige, at den blomstrer i sit andet år og herefter  er den god til at sprede sig med frø.

Almindelig kattehale, Lythrum salicaria

Flot staude, der blomstrer i juli og august med elegante, pink spir. Den trives i fugtig jord og se si naturen ofte i kanten af søer. i haven trives den dog også i alm. lerjord, også selvom jorden tørrer lidt ud  ind imellem.

Nældeklokke, Campanula trachelium (og andre arter af klokke: latifoliaglomerata, patula, og persicifolia)

Flere arter af klokke, blandt andet nældeklokke, passer fint ind i staudebedet i haven. Den får store lyslilla klokkeformede blomster henover sommeren med hovedblomstring i juli. Bliver omkring 80-100 cm høj.

Almindelig røllike, Achillea millefolium

Meget udbredt i den danske natur. Danner mellem juni og august en hvid, tæt skærm af blomster, der tiltrækker især sommerfugle og også svirrefluer. Bliver 50-60 cm høj. Tåler en del tørke, men blomstringen kan være sparsom eller helt udeblive, hvis den står meget tørt og i konkurrence med andre planter.

Almindelig slangehoved, Echium vulgare (to-årig)

60-75 cm høj stængel, der sætter meget flotte blå blomster i første halvdel af sommeren. Stænglerne er stikkende. Blomsterne tiltrækker rigtigt mange bier og andre insekter.