Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Havestof Se alt i havestof Haveglæde Biodiversitet Den Spiselige Have Design og Indretning Dyrkning Havens Problemer Prydhaven

Er du også vild med roser?

Så er der vejledning og gode råd at hente i Haveselskabets bog Rosenglæde. Bogen går praktisk til værks og giver gode råde om: Køb af roser • Plantning af roser • Pleje af roser • Beskæring af roser • Gode rosensorter • Og meget mere. Bogen er skrevet med glæde og stor erfaring af Haveselskabets rosenekspert Peter Ørum Scherg.

Aktiviteter Se alle aktiviteter Arrangementer Cph Garden Digitale haveoplevelser Havefestival Hjem og Haveliv Haveskoler Haver

Lars sparede 2800kr på sine forsikringer

Gennem Haveselskabet blev Lars opmærksom på Tryg, som han tog kontakt til og fik et uforpligtende møde. Til mødet blev Lars guidet i omlægningen af sine forsikringer, og fik som medlem af Haveselskabet tilbudt en særlig forsikring til sin have, med i pakken. Dermed fik Lars flere penge til planter i haven.

Om os Se alt om os Foreningen Værdier, mission og vision Kontakt Kommercielle samarbejder Medarbejdere Haveselskabets have Støt havesagen Presse Intranet

Gør gratis brug af Tryg Bolighjælp

Da Kathe omlagde sine forsikringer til Tryg, sparede hun 1600 kr. Ikke lang tid efter, fik hun lov at gøre brug af Tryg Bolighjælp, da hun opdagede et stort hvepsebo på sin grund. Kort efter sendte Tryg hjælpen ud, og fik fjernet hvepseboet, - uden beregning, da det er en del af pakken.

Sådan dyrker du chili

Chili er ikke bare chili. Der er milde chili, stærke chili og ufattelig stærke chili, og hver sort er sin egen med hensyn til smag, udseende og farve.

Chili klar til høst. Foto: Karna Maj

Chili klar til høst. Foto: Karna Maj

Der findes flere arter af chili, og de er meget forskellige i både smag og styrke. Du skal ikke vælge den første pose med chilifrø, du får øje på. Det er vigtigt at vælge en sort, som passer til dine forventninger til chili. De allerstærkeste chili er der kun få, som vil nyde at spise, og har du børn, skal du måske over i den milde afdeling.

Den danske skala for, hvor stærke sorterne er, går fra 1 til 10++++. Ellers opgives det efter Scovilleskalaen fra 0 for snackpeber og sød peber til 2.000.000 for den stærkeste sort, Carolina Reaper.

Der er også forskel på, hvor langsomt/hurtigt frøene spirer, og hvor hurtigt planterne udvikler sig og chilierne dermed kan høstes. Ved nogle sorter skal du fx så allerede i december eller først i januar under vækstlys for at få modne frugter sidst på sommeren, mens mere hurtige sorter sået først i marts i vindueskarmen nemt kan nå at give modne frugter i sensommeren.

Der er stor forskel på, hvor store planter de forskellige sorter udvikler sig til. De mindste bliver kun 30 cm høje, andre op til 1 m, men de fleste er mellem 40 og 60 cm høje. Det er vigtigt at tage højde for dette ved udplantning og valg af størrelsen af potter/krukker. De mindste kan dyrkes i en lys vindueskarm.

Arter og sorter af chili

Der findes flere arter chili, som vi dyrker. De primære er nævnt nedenfor. Af hver art findes der et utal af sorter, og der er stor forskel på smag, styrke, form farve og størrelse.

Spansk peber, Capsicum annuum

Skal vi åbne havelågen?

Hvis du er medlem, kan du logge ind og læse artiklen - og få adgang til en mængde spændende havestof. Du logger ind ved at trykke på "log ind her" i bunden af denne kasse.     Dygtige skribenter og fotografer laver materiale for Haveselskabet. Derfor er der ikke adgang for alle - det her område er kun for medlemmer. Medlemmer af Haveselskabet er lige så forskellige som deres have, men haveglæden den deler de.     𝘏𝘢𝘷𝘦𝘨𝘭æ𝘥𝘦 - 𝘰𝘮𝘵𝘢𝘯𝘬𝘦 - 𝘧æ𝘭𝘭𝘦𝘴𝘴𝘬𝘢𝘣 - 𝘵𝘳𝘰𝘷ær𝘥𝘪𝘨𝘩𝘦𝘥
Få Danmarks bedste havemagasin Få Danmarks bedste havemagasin
Få hjælp til havespørgsmål Få hjælp til havespørgsmål
Haveglæde i godt selskab Haveglæde i godt selskab
Er du allerede medlem? Log ind her