Menu

Vis alle

0 resultater

Havestof

0 resultater

Arrangementer

0 resultater

Shop

0 resultater

Åbne haver

0 resultater

Liste visning

Gitter visning

Du skal indtaste minimum 3 tegn for at se resultater

Her kan du søge i hele vores katalog af artikler, arrangementer, produkter og åbne haver.

Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere
Vis flere

Så ærter i december

Sukkerærten ‘Winterkefe’ kan sås i december og klarer sig fint gennem den danske vinter. Gevinsten er tidlige ærter.

At så ærter i køkkenhaven en klam decemberdag virker stik imod god havepraksis. Ikke desto mindre kan den særlige sort af sukkerært 'Winterkefe' sås i november eller december og overvintre.

Så længe jorden ikke er bundfrossen, kan der sås. Gevinsten er, at man kan få tidlige sukkerærter, der kan plukkes fra sidst i maj og 1-2 måneder frem.

I løbet af foråret vokser planterne til over to meters højde og får smukke rødviolette blomster på størrelse med lathyrusblomster.

Den hårdføre sukkerært overlever fint den danske vinter. Til gengæld kan det være svært at holde sneglene fra planten i foråret.

Sneglene elsker den

'Winterkefe' er noget af det første grønne, der kommer op, så når sneglene vågner om foråret, er der ikke så meget andet for dem at spise.

Frø kan fås gennem foreningen Frøsamlerne, hvis man er medlem. Frøsamlerne arbejder for at bevare gamle eller sjældne sorter. De oplyser, at 'Winterkefe' betyder vinter-sukkerært, og at det er bedst at spise ærterne som helt unge, da de med alderen bliver lidt bitre.